News

Rareș Bogdan, prima reacție după mazilirea oficială a lui Florin Cîțu. Ce spune eurodeputatul despre alte posibile schimbări în PNL

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a avut prima reacție după mazilirea oficială a lui Florin Cîțu. Eurodeputatul a spus dacă urmează alte noi schimbări de funcții în partid.
11.04.2022 | 07:19
Rares Bogdan prima reactie dupa mazilirea oficiala a lui Florin Citu Ce spune eurodeputatul despre alte posibile schimbari in PNL
Rareș Bogdan a vorbit despre tensiunile din PNL și alte noi posibile schimbări de funcții în partid. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit duminică seară, despre  situația din interiorul partidului său, odată cu numirea lui Nicolae Ciucă la conducerea formațiunii politice. Europarlamentarul a spus dacă urmează alte noi schimbări de funcții, așa cum s-a întâmplat cu Florin Cîțu.

Rareș Bogdan spune că nu mai urmează alte schimbări de funcții în PNL

Rareș Bogdan dezminte că vor urma alte înlocuiri de roluri în PNL și, mai ales, tensiuni, așa cum s-a întâmplat în ultima vreme. De altfel, eurodeputatul a negat și disensiunile existente în coaliția de guvernare.

ADVERTISEMENT

”Partidul Naţional Liberal a ales să facă o schimbare de parcurs, schimbându-l pe preşedintele partidului cu o revoluţie de catifea – dacă doriţi. Şi nu se pune problema să se facă alte schimbări decât funcţiile vacantate.

Vorbim de poziţia de prim-vicepreşedinte, lăsată liberă de domnul Lucian Bode prin plecarea sa ca secretar general, şi de asemenea, poziţia de vicepreşedinte pe chestiuni de apărare, lăsată liberă prin plecarea domnului Ciucă ca preşedinte al partidului (…)

ADVERTISEMENT

“Din momentul începerii războiului din Ucraina, în urmă cu 45 de zile, vreau să vă spun că am văzut foarte multă responsabilitate în rândul colegilor mei, indiferent că sunt din PNL sau din PSD, cu privire la guvernarea României.

Primează interesul naţional şi stabilitatea acestei ţări, securitatea cetăţenilor şi mai puţin micile râci şi polemici politice”, a mărturisit Rareș Bogdan la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu pachetul socio-economic cu măsuri pentru sprijinirea financiară a populației

Totodată, liberalul a oferit detalii și despre pachetul socio-economic pe care-l pregătește coaliția de guvernare. El a dat asigurări că luni, la ora 18:00, se vor anunța hotărârile luate pentru sprijinul românilor.

”Eu am fost unul dintre adversarii destul de radicali şi de puternici ai PSD. Dacă eu am ajuns să spun că este singura alianţă care poate să asigure astăzi, în contextul regional complicat, securitatea României şi mai ales stabilitatea ei, vă daţi seama că ceilalţi colegi ai mei, în marea lor majoritate cred acelaţi lucru.

ADVERTISEMENT

 Legat de măsurile economico-sociale, trebuie să ştiţi că noi nu vrem să venim cu aceste măsuri până nu avem impactul bugetar pe piaţă.

De asta am solicitat impactul bugetar, primim acest lucru, mâine la ora 18:00 avem şedinţa coaliţiei la care vom participa în noua formulă, şi premierul Ciucă va ieşi împreună cu liderii coaliţiei şi vor anunţa măsurile”, a mai explicat Rareş Bogdan.

Toate aceste afirmații ale europarlamentarului vin după ce duminică a avut loc Congresul PNL. În cadrul evenimentului, (organizat după demisia lui lui Florin Cîțu-n.r) Nicolae Ciucă a fost numit președinte al liberalilor.

ADVERTISEMENT