News

Rareș Bogdan, primul jurnalist care l-a anunțat premier pe Cioloș în 2015! Cum îl peria actualul europarlamentar pe Vasile Dîncu 

Rareș Bogdan a fost primul jurnalist care l-a anunțat premier pe Dacian Cioloș în 2015!
12.10.2021 | 12:48
Rares Bogdan primul jurnalist care la anuntat premier pe Ciolos in 2015 Cum il peria actualul europarlamentar pe Vasile Dincu
Rareș Bogdan l-a anunțat în exclusivitate pe Dacian Cioloș drept premier în 2015. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ajuns între timp europarlamentar și un nume greu în Partidul Național Liberal, Rareș Bogdan a activat mai întâi în rândul jurnaliștilor. Culmea, acesta a fost ziaristul care a dat în exclusivitate informația conform căreia Dacian Cioloș urma să ajungă premier în 2015.

Dezvăluirea a avut loc în emisiunea “Unu la unu”, moderată la Realitatea FM Cluj și a plecat de la moderatorul show-ului „Jocuri de Putere”, adică nimeni altul decât Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, primul jurnalist care l-a anunțat premier pe Dacian Cioloș în 2015!

Actualul liberal a avut atunci surse sigure și nu a ezitat o clipă – a transmis că zilele lui Victor Ponta la Palatul Victoria sunt numărate. Și a fost o chestiune de doar câteva ore până la demisia social democratului din fruntea Executivului.

“Vom avea un prim ministru tehnocrat, ca și acum 15 ani, când Mugur Isărescu a condus timp de un an guvernul și a pregătit alegerile parlamentare de la finalul anului 2000. Este vorba de fostul comisar european Dacian Cioloș”, a dezvăluit în premieră Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, jurnalistul a explicat atunci și posibilitățile prin care Dacian Cioloș putea să obțină o majoritate parlamentară pentru a se instala în fruntea Executivului. Rareș Bogdan l-a și lăudat pe actualul premier desemnat de Klaus Iohannis.

“Este un tehnocrat 100% ardelean, cunoaște foarte bine instituțiile europene. Dacian Cioloș are cele mai mari șanse să ajungă premier, pe o formulă de guvern PNL-UNPR sau într-un guvern de uniune națională PNL-PSD-UNPR”, a explicat Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Rareș Bogdan despre Dacian Cioloș în 2015

Vă readucem aminte că alte nume erau vehiculate pentru a conduce guvernul României în cazul în care Victor Ponta preda mandatul. Cu toate acestea, Rareș Bogdan a făcut lumină.

“Cătălin Predoiu mai stă puțin în umbră”, a completat realizatorul emisiunii “Jocuri de Putere” de la Realitatea TV. Acesta a mai adăugat că premierul desemnat al PNL ar putea deține cel mult o funcție de vicepremier și de ministru al Justiției în viitorul guvern tehnocrat.

ADVERTISEMENT

Culmea, la acel moment, Rareș Bogdan avea și preferințe social democrate. Actualul europarlamentar a transmis că și-ar fi dorit ca Vasile Dîncu să gestioneze Executivul.

“M-aș bucura ca Vasile Dîncu să fie următorul premier PSD, dar cred că în acest moment șansa o are Dacian Cioloș”, a mai zis Rareș Bogdan.

Cum l-a mitraliat Rareș Bogdan pe Dacian Cioloș

La șase ani de zile distanță și cu roluri schimbate în totalitate, Rareș Bogdan, ajuns între timp europarlamentar și om important în PNL, l-a atacat în termeni duri pe Dacian Cioloș.

Prim-vicepreşedintele liberalilor s-a arătat convins că premierul desemnat nu este o persoană “iresponsabilă” şi că acesta a purtat discuţii şi are un plan privind constituirea unui cabinet şi obţinerea susţinerii în Parlament. “Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, afirmă Rareş Bogdan.

“Domnul Cioloş este aliat cu AUR şi PSD. Este absolut normal ca înainte de orice să meargă la partenerii domniei sale, AUR şi PSD, pentru a încerca să construiască o majoritate. Dacă este refuzat de către AUR şi PSD, atunci sigur că ne vom întâlni cu domnia sa şi vom dialoga fără nicio problemă.

Eu nu cred că domnul Cioloş este într-atât de iresponsabil încât să se prezinte în faţa preşedintelui României şi să arunce România, după ce a aruncat-o într-o criză profundă prin dărâmarea unui guvern legitim, să vină în momentul ăsta şi să continue această criză şi să-şi bată joc de români, de preşedinte şi de toate forţele politice mergând într-un fel de aventură în care se prezintă pentru trei zile ca premier şi apoi vine şi depune mandatul că nu a reuşit să construiască o majoritate”, a mai zis Rareş Bogdan la Digi 24.

ADVERTISEMENT