News

Rareș Bogdan, reacție după decizia CCR privind amnistia și grațierea: “PSD atacă sistemul de justiție prin intermediari

18.07.2019 | 18:12
Rares Bogdan reactie dupa decizia CCR privind amnistia si gratierea PSD ataca sistemul de justitie prin intermediari

Rareș Bogdan reacționează după decizia  Curții Constituționale a României, privind amnistia și grațierea. Într-o postare publicată pe rețelele de socializare, europarlamentarul Partidului Național Liberal a criticat în termeni duri pe magistrații care au respins sesizarea formulată de Opoziție, acuzându-i că nu fac altceva decât să intermedieze noi atacuri ale PSD la adresa sistemului de Justiție.

Rareș Bogdan iese la atac după decizia CCR privind amnistia și grațierea

PSD nu mai atacă direct sistemul de justiție, ci prin intermediari. Astfel poate spune UE că nu fură curent. Dar că magistrații sunt suverani. Președintele Klaus Iohannis nu a greșit întrebând românii ce își doresc! Nu cădeți pradă dezinformării!”, a scris Rareș Bogdan pe contul personal de Facebook.

Constituția României: Art. 2 – Suveranitatea
Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. Niciun grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu” 
, a mai transmis fostul jurnalist și moderator al talkshow-ului Jocuri de Putere, în susținerea afirmațiilor.

CCR nu interzice amnistia și grațierea. Sursa foto: digi24.ro
CCR nu interzice amnistia și grațierea. Sursa foto: digi24.ro

CCR a decis că amnistia și grațierea nu pot fi interzise

Reamintim că magistrații Curții Constituționale au respins sesizarea formulată de partidele politice aflate în Opoziție, pe motiv că interzicerea amnistiei și grațierii ar constitui grave încălcări ale Legii Supreme. Prin urmare, toate proiectele depuse în ultima vreme de PNL și USR vor trebui revizuite, în sensul eliminării prevederilor considerate neconstituționale. Cum era de așteptat, decizia a stârnit un val de critici din partea liderilor celor două partide.

Decizie ciudată a CCR. Din nou pare a fi în favoarea infractorilor. Asemenea celei precedente, prin care, la cererea lui Florin Iordache, marii infractori au avut câștig de cauză. PNL nu renunță să transpună votul la referendum în LEGE. 6,5 milioane de voturi NU pot fi ignorate”,a  declarat senatorul PNL Raluca Turcan, completată în scurt timp de președintele USR, Dan Barna: „Decizia CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească, lăsând acestora portița de a-și acorda amnistie și grațiere pentru faptele de corupție”, a spus acesta.