News

Rareş Bogdan, reacţie în scandalul bărbatului încătuşat la Kaufland: “Dacă era Carmen Dan ministru, îi ceream demisia”

21.05.2020 | 21:57
Rares Bogdan reactie in scandalul barbatului incatusat la Kaufland Daca era Carmen Dan ministru ii ceream demisia
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 21 august, au fost publicate în mediul online mai multe imagini care surprind intervenția brutală a polițiștilor la un hipermarket Kaufland din Capitală, unde trei persoane au provocat un scandal monstru cu angajații unității comerciale, după ce aceștia le-au interzis accesul în magazin, pe motiv că refuză să li se ia temeperatura. Ulterior, Rareș Bogdan a comentat acest incident, criticând la rândul său modul în care oamenii legii au gestionat întreaga situație.

Rareș Bogdan analizează scandalul de la Kaufland: „Dacă era Carmen Dan ministru, îi ceream demisia”

Totodată, europarlamentarul Partidului Național Liberal susține că o astfel de situație trebuie să fie urmat de „o reacție foarte clară”, chiar dacă nu este necesară demisia actualului ministru de Interne, Marcel Vela, având în vedere că vina aparține în totalitate polițistilor. Fostul jurnalist recunoaște, însă, că atitudinea sa ar fi fost mult mai vehementă dacă în fruntea Ministerului s-ar fi aflat în continuare Carmen Dan.

ADVERTISEMENT

Drepturile şi libertăţile sunt fundamentale, e important să fie respectate. Între fermitate şi abuz e o graniţă fină. Eu cer fermitate, în special cu infractorii. Dar nu voi susţine derapajele şi abuzurile niciodată.

Dacă era Carmen Dan azi, ce să fi spus? Că e necesar să existe o reacţie foarte clară! Asta cer şi acum. În măsura în care Carmen Dan era implicată, îi ceream şi demisia. Dar nu e mereu cazul să mergi până la cel mai înalt nivel. Să ceri demisia unui ministru pentru că un poliţist a acţionat greşit nu e neapărat corect”, a declarat Rareș Bogdan la România TV.

ADVERTISEMENT

Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, la Kaufland. Pe filmare se vede cum polițiștii încearcă inițial să-i liniștească pe scandalagii cu vorba bună

Scandalul de la hipermarketul Kaufland va face obiectul unei anchete care urmează să stabilească toate împrejurările exacte, ca mai apoi să fie luate măsurile legale care se impun într-un astfel de caz. Până atunci, însă, imaginile cu pricina au stârnit nenumărate controverse în mediul online, având în vedere că autorul este o a patra persoană, care a realizat apoi un montaj și a luat interviuri persoanelor conduse cu forța la secția de poliție.

Pe scurt, materialul publicat pe Facebook și YouTube încearcă să ne inducă ideea că termoscanarea este ilegală și încalcă drepturi fundamentale ale omului. Un amănunt care i-a scăpat probabil autorului este acela că filmarea prezintă și încercările polițiștilor de a-i calma cu vorba bună pe scandalagii.

ADVERTISEMENT

O persoană susține în respectiva înregistrare video că prin termoscanare ar fi accesate date personale, motiv pentru care o refuză vehement. De asemenea, cei trei protagoniști afirmă că o persoană fără pregătire medicală nu are niciun drept să măsoare temperatura clienților hipermarketului.

Se observă apoi cum un singur polițist intervine în primă fază și încearcă să explice motivele pentru care a fost instituită regula măsurării temperaturii. Persoanele devin recalcitrante și le cer oamenilor legii să se legitimeze, moment în care aceștia le încătușează și le conduc la secție.
Toate instituţiile statului sunt preocupate de acest lucru, la toate nivelurile. Toate serviciile noastre de comunicare, la nivelul IGSU, la nivelul DSU, la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, încercăm să combatem, avem şi grupuri de voluntari care încearcă să combată ideile false care sunt răspândite, chiar extrem de agresiv, în reţelele de socializare.
Pe lângă asta, vine, bineînţeles, partea de securitate cibernetică.Binenţeles, mai poţi să vezi dacă sunt atacuri concertate, te duci şi explici la operatorul, la responsabilul reţelei de socializare, sunt discuţii cu toate reţelele de socializare, pentru că, dacă vezi că de undeva vine o dezinformare consistentă tot timpul, ei au metode prin care să verifice acest lucru şi să vadă de unde vine” a explicat Raed Arafat cu doar 24 de ore înaintea apariției acestui material, precizând că există pe rețelele de socializare o serie de campanii împotriva termoscanării.

 

Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Ilie Dumitrescu a văzut fotografia cu Mayra și s-a emoționat: ”Da, e o...
Ilie Dumitrescu a văzut fotografia cu Mayra și s-a emoționat: ”Da, e o relație specială”
Sunt motive reale să ne îngrijorăm privind izbucnirea unui al Treilea Război Mondial,...
Sunt motive reale să ne îngrijorăm privind izbucnirea unui al Treilea Război Mondial, susține Aleksandr Lukaşenko
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
Dobânzi plafonate la creditele IFN. Cât a ajuns să dea înapoi Săndel, după...
Dobânzi plafonate la creditele IFN. Cât a ajuns să dea înapoi Săndel, după ce s-a împrumutat 35.000 de lei pe 5 ani
Ce au în comun cel mai înalt bărbat din lume și cea mai...
Ce au în comun cel mai înalt bărbat din lume și cea mai scundă femeie în viață. Ea îi încape în pantof
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Cine este noua amantă a lui Putin. Președintele Rusiei s-a îndrăgostit nebunește de...
Cine este noua amantă a lui Putin. Președintele Rusiei s-a îndrăgostit nebunește de ea
Pensiile românilor. Recalcularea drepturilor pentru veniturile de dinainte de 2001
Pensiile românilor. Recalcularea drepturilor pentru veniturile de dinainte de 2001
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Şocul anului, Ilie Năstase a recunoscut ce etnie are: E adevărat, şi sunt...
Şocul anului, Ilie Năstase a recunoscut ce etnie are: E adevărat, şi sunt mândru de asta!
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Cu ce trebuie să stropești ceapa, pentru a scăpa de viermi și insecte....
Cu ce trebuie să stropești ceapa, pentru a scăpa de viermi și insecte. Vei avea o recoltă bogată ca a grădinarilor pricepuți