News

Rareș Bogdan explică dacă va fi schimbat Florin Cîțu. Ce spune despre negocierea avută cu USR pentru formarea Guvernului

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a explicat joi, la Digi24, dacă se va putea schimba conducerea Partidului Național Liberal. Totodată, a vorbit și despre cum a avut loc negocierea inițială cu USR.
25.11.2021 | 21:22
Rares Bogdan explica daca va fi schimbat Florin Citu Ce spune despre negocierea avuta cu USR pentru formarea Guvernului
ADVERTISEMENT

Guvernul coaliției PNL-PSD-UDMR a primit votul de investitură din partea Parlamentului României, având joi și prima ședință.

USR a trecut în opoziție încă de când aveau loc negocierile pentru formarea Guvernului alături de PSD și UDMR, liderul partidului, Dacian Cioloș, având mai multe atacuri la adresa liberalilor.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan explică dacă liberalii îl vor schimba pe Cîțu

“Nu văd de ce să nu mai fie Florin Cîțu președinte. PNL a ieșit slăbit după o bătălie internă și asta ne-a creat probleme.

Campania a fost mult prea lungă, aceste patru luni de zile au afectat imaginea PNL, bătălia a fost una extrem de dură, care a dus și la o mică rupere.

ADVERTISEMENT

Nu se pune problema să ne concentrăm pe așa ceva, Florin Cîțu e președinte ales, noi suntem o echipă aleasă, trebuie să ne concentrăm pe guvernare.

Am făcut sacrificii enorme, punându-ne la masă cu dușmanii noștri obișnuiți, PSD. Ar fi o mare greșeală să nu ne concentrăm pe guvernare, pe livrare și să intrăm într-o nouă bătălie internă.

ADVERTISEMENT

Proiectul Anghel Saligny a dus la această criză care a exacerbat. Proiectele depuse în proiectul Anghel Saligny, de care zicea că nimeni nu are nevoie, de către primari sunt de 134 de miliarde pe o finanțare de 50 de miliarde. Trebuie să venim cu o bună guvernare și care să ridice nivelul de trai al României.

Noi am făcut coaliția cu PSD pentru multiple lucruri, nu doar pentru implementarea PNRR, ci și pentru alte proiecte.

ADVERTISEMENT

Să nu credeți că PNL și eu ne-am transformat peste noapte, nu sunt cu nimic mai prietenos față de ei”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

Bogdan, despre negocierea cu USR: “A trebuit să negociem și cu PSD, pentru că au venit atacuri din partea USR”

“Cu USR aveam o majoritate extrem de redusă, cei 18 parlamentari plecați ne-au plecat, faptul că noi avem doar 116 de parlamentari, USR are 88 de parlamentari, UDMR are 30 de parlamentari, iar grupul de minorități a declarat că nu mai susține o guvernare alături de USR.

Asta nu înseamnă că tot ce am spus față de PSD s-a schimbat între timp. Eu consider că în momente de cumpănă pentru țara noastră, liderii trebuie să fie oameni de stat și să nu aibă orgolii.

Prima discuție de formare a unui Guvern a fost cu USR, au fost elaborate lucruri care nu au funcționat, ne-am spus ce aveam de zis și am înghețat disputa pe premier, acolo am intrat în dispută.

Din păcate a doua zi au venit atacuri la adresa domnului Florin Cîțu, primul a venit din partea lui Dacian Cioloș și a trebuit să negociem cu PSD”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

ADVERTISEMENT