News

Rareș Bogdan și PNL susțin tăierea pensiilor magistraților! Ce se întâmplă cu Augustin Lazăr

29.05.2019 | 17:53
Rares Bogdan si PNL sustin taierea pensiilor magistratilor Ce se intampla cu Augustin Lazar

PNL, în frunte cu Rareș Bogdan susțin tăierea pensiilor speciale, inclusiv a pensiilor magistraților. Astfel, Augustin Lazăr nu va mai lua atât de mulți bani câr ar fi avut, dacă liberalii vor pune în funcțiune această decizie la care s-a ajuns în urma discuțiilor din forurile partidului. La pensii speciale intră inclusiv pensiile parlamentarilor, a foștilor demnitari sau a președinților României.

Rareș Bogdan a devenit inamicul numărul unu al pensiilor speciale

În urma anunțului făcut de Rareș Bogdan, unul din oamenii care va pierde o căruță de bani dacă se vor tăia pensiile speciale este chiar fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, care a plecat din funcție după scandalul Aiud. Acesta va rămâne, practic, fără jumătate din pensia prevăzută.

Bogdan a spus că dacă ar fi să primească bani strict pentru contributivitate, Augustin Lazăr ar primi doar 12.000 de lei (120 de milioane de le vechi) în loc de 35.000 sau 30.000 de lei pe lună. Liderul PNL spune că această pensie este o jignire, dar Lazăr nu este singurul care ia aceste sume astronomice în România, ca pensionar.

Rareș Bogdan spune că va fi afectată inclusiv pensia lui Augustin Lazăr. Sursa foto: cotidianul.ro

Lazăr ar rămâne fără jumătate din pensie

De cealaltă parte, există persoane și chiar analiști juridici care spun că măsura anunțată de Rareș Bogdan se va lovi de nulitate, căci mulți pensionari care iau aceste pensii ”nesimțite” și care au avut funcții importante în stat vor câștiga în instanță, așa cum au câștigat pensionarii care au fost ”ciuruiți” de măsurile guvernării Boc.

“Nu pot să aibă pensii de 350 de milioane şi marea masă a cetăţenilor… Domnul Augustin Lazăr, dacă va avea 300 de milioane, va avea posibil 120 de milioane pentru că, pe contributivitate, va obţine atât. Eu nu sunt mincinos. Dacă am spus aşa, aşa vom face. Iar dacă nu vor face asta colegii mei, vor avea o problemă direct cu mine. Să vedem ce o să îmi facă. Sunt cinci ani europarlamentar”, a spus Rareș Bogdan la DCNEWS.