News

Rareș Bogdan solicită Guvernului redeschiderea bisericilor: ”Alături de milioane de români, am nevoie să ascult slujbă”

05.05.2020 | 07:41
Rares Bogdan solicita Guvernului redeschiderea bisericilor Alaturi de milioane de romani am nevoie sa ascult slujba
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, solicită Guvernului redeschiderea bisericilor în perioada relaxării măsurilor de distanțare socială care va urma datei de 15 mai.

Rareș Bogdan solicită Guvernului redeschiderea bisericilor: ”Alături de milioane de români, am nevoie să ascult slujbă”

Prim-vicepreședinte al PNL, Rareș Bogdan cere autorităților să includă în măsurile de la mijlocul lunii mai, luate după ridicarea stării de urgență. și o redeschidere a tuturor bisericilor din România, indiferent de cultul lor.

ADVERTISEMENT

În opinia europarlamentarului ales în 2019 din partea PNL, toată România are nevoie de Biserică în această perioadă dificilă, inclusiv el, care este un mare credincios. Politicianul cere ca tuturor credincioșilor să li se permită să meargă măcar în fața lăcașurilor de cult.

“România are nevoie de Sfânta Biserică. Printre primele instituții care ar trebui deschise, să fie bisericile. Eu sunt credincios și, alături de alte milioane de români, am nevoie să merg la Biserică, să ascult slujba, măcar din fața ei.

ADVERTISEMENT

Mă refer la toate Bisericile, nu numai la a mea, la cea Ortodoxă”, a spus Rareș Bogdan, la postul B1 TV.

În aceeași intervenție de luni, Rareș Bogdan a lăudat Guvernul liberal și consideră că, ”per total, după 6 luni de guvernare, PNL este pe plus și cel mai important este că România este pe plus”.

ADVERTISEMENT

”Guvernul PNL a făcut față peste așteptările tuturor celor mai pesimiști dintre români crizei sanitare medicale, având în vedere că a moștenit un sistem sanitar de sănătate care a fost subfinanțat”, a afirmat acesta.

Care sunt măsurile de relaxare anunțate de Guvernul Orban

Luni, premierul Ludovic Orban a susţinut o conferinţă de presă maraton în care a anunțat toate măsurile de relaxare socială care vor intra în vigoare pe data de 15 mai.

ADVERTISEMENT

Dacă hotelurile, parcurile și circulația în interiorul localităților vor fi activități relaxate, șeful Executivului nu a anunțat nimic, deocamdată, despre biserici.

De asemenea, premierul a lăsat să se înțeleagă că guvernul va contribui cu 35-45% din salariul brut al angajaților, după ce a susținut 75% din șomajul tehnic.

ADVERTISEMENT