News

Rareș Bogdan susține că Rovana Plumb ar fi primit împrumutul de 800.000 de lei de la o persoană influentă din Republica Moldova

01.10.2019 | 09:09
Rares Bogdan sustine ca Rovana Plumb ar fi primit imprumutul de 800000 de lei de la o persoana influenta din Republica Moldova
ADVERTISEMENT

Rares Bogdan a demontat toate scenariile anti-Rovana Plumb pe care le-a văzut premierul Viorica Dăncilă, după ce propunerea ei de comisar european a fost respinsă de comisia Juri. Liberalul a explicat cu subiect și predicat de ce nu a fost acceptată Rovana Plumb pe postul de comisar european pentru Transporturi.

Rareș Bogdan a spus de la cine a împrumutat Rovana Plumb 800 de mii de lei

Rovana Plumb a fost respinsă din cauza unui împrumut luat de la o persoană importantă din Repubica Moldova și plătit cu două apartamente. Rareș Bogdan a spus că a contat mult această chestiune, dar și persoana de la care a luat  împrumutul, nu doar modul în care l-a returnat. Liberalul a dezvăluit și numele celui care a împrumutat-o pe Rovana Plumb cu nu mai pușin de 800 de mii de lei!

ADVERTISEMENT

„În comisia respectivă, cei mai mulți reprezentanți îi are PPE, care este cel mai mare grup 183 de eurodeputați, grupul domnului Dacian Cioloș are 108 eurodeputați, este al treilea grup. Dacă doamna Dăncilă continuă să se victimizeze și consideră că sunt vinovați ba liderii PPE, ba liderii Renew, respectiv USR-Plus, ba președintele Iohannis care ar fi făcut nu știu ce, însemnă că chiar nu înțelege nimic din relațiile internaționale.

Rareș Bogdan a spus de la cine a împrumutat Rovana Plumb 800 de mii de lei
Rareș Bogdan a spus de la cine a împrumutat Rovana Plumb 800 de mii de lei. Sursa foto: adevarul.ro

Rovana Plumb, incompatibilă pentru funcția de comisar european pe Transporturi din cauza persoanei care a împrumutat-o

Este o absurditate, pentru că vorbim de eurodeputați juridici, vorbim de 23 de eurodeputați joi, respectiv 21 prezenți astăzi, vorbim de acte, vorbim de documente, vorbim de chestiuni clare a căror clarificare i s-au solicitat, vorbim de solicitările făcute de Comisia Juri, către 9 deputați, deci nu doar cei doi, au fost sub ochiul Comisiei Juridice, au fost încă șapte, dar aceștia și-au rezolvat problemele, au trimis documentele necesare și au adus toate lămuririle. Astăzi pe lângă eurodeputații din Comisia Juridică au mai participat și experții din cadrul departamentului de asistență juridică din cadrul Parlamentului European.

ADVERTISEMENT

Președintele PE, care este un socialist a încercat, a cerut reanalizarea, a cerut încă o verificare, a cerut să se reîncerce reglementarea acestei chestiuni. Dar doamna Rovana Plumb s-a înfundat și mai rău. A spus că a plătit datoria cu două apartamente. Vă spun o bombă: doamna de la care a luat respectivul împrumut, se pare că este unul dintre acționarii din compania aeronautică din Moldova.

De asta doamna Rovana Plumb era într-o compatibilitate totală și pe această chestiune. Deci au fost mai multe chestiuni decât împrumutul și returnarea împrumutului de 800.000 de lei care au apărut în spațiul public”, a declarat Rareș Bogdan pentru digi24.ro.

ADVERTISEMENT