News

Rareș Bogdan, tranșant: “Nu renunțăm la Florin Cîțu”. De ce îi acuză pe cei din USR PLUS

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL a făcut luni o declarație tranșantă, spunând: "nu renunțăm la Florin Cîțu".
06.09.2021 | 21:34
Rares Bogdan transant Nu renuntam la Florin Citu De ce ii acuza pe cei din USR PLUS
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a discutat luni cu președintele Iohannis care a reiterat faptul că îl sprijină pe actualul prim-ministru pentru a rămâne în funcție.

AUR și USR PLUS au depus o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu, în momentul în care miniștrii USR PLUS se aflau încă în cabinet, aceștia demisionând luni.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan: “Nu renuțăm la Cîțu!”

“Noi mergem înainte și guvernăm România, cu un premier responsabil. Suntem șocați de iresponsabilitatea colegilor noștri de guvernare.

Este incredibil să abandonezi România, să fugi de la Guvernare într-un moment în care trebuie să înceapă școala, avem valul patru și suntem pe punctul în care semnăm în două trei săptămâni cel mai mare proiect de redresare a României, este vorba de PNRR.

ADVERTISEMENT

În plus, implementăm un program pentru acei români care locuiesc în zona rurală și care, din păcate, după 31 de ani și nu au șansa să aibă aducțiune la apă, la gaz, la canalizare.

Probabil asta i-a deranjat pe colegii din coaliție, ei nu au voturi din zona rurală și s-ar fi așteptat să abandonăm acești oameni.

ADVERTISEMENT

Niciodată nu vom abandona românii oriunde s-ar afla ei. Este o seară critică, tragică, pe care niciodată nu mi-aș fi imaginat-o când protestam și luam gaze în față.

Oamenii care ne-au dat votul ne-au zis să guvernăm responsabil. Eu aștept ca cei de la USR să își revină, cred în continuare că pentru România cea mai bună variantă este o coaliție de dreapta asumată.

ADVERTISEMENT

Cred că USR are încă posibilitatea să revină cu miniștrii și să îl înlocuiască pe Ion Stelian și, chiar dacă pare târziu, trebuie să înțeleagă nu pot să fie mereu în opoziție. La guvernare există provocări, e mult mai dificil decât în opoziție.

Sper ca măcar un reprezentant sau doi din partea USR PLUS să meargă să discute cu domnul președinte Klaus Iohannis.

Nu abandonăm corabia în furtună. Nu renunțăm la Florin Cîțu. Este cea mai bună opțiune, nu văd de ce dacă italienii l-au adus pe Mario Draghi, noi să îl înlocuim pe Florin Cîțu.

Cei din USR-PLUS ne-au pus condiții în decembrie, dacă în momentul acesta am ceda, ne-ar tot pune condiții peste condiții.

Alegerea PNL în integralitatea sa este Florin Cîțu. Dacă într-adevăr depun demisiile, începând de mâine urmează 45 de zile în care suntem în situația de interimat, vom prelua ministerele, colegi de-ai noștri, secretari de stat sau miniștri plini de la alte ministere.

Românii sunt speriați, trebuie să își primească pensiile Nu ne putem juca cu această țară! Deocamdată funcționăm pe ideea interimatului. PNL plus UDMR și minorități avem 179 de deputați și senatori, până la 234 mai este.

Nu vrem alianță cu PSD, cei de la USR PLUS fac alianță cu AUR, nu noi facem alianță cu cei care sunt împotriva Europei, împotriva unei Românii funcționale în care oamenii să înțeleagă că dreapta aduce bunăstare”, a declarat Rareș Bogdan în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT