News

Rareș Bogdan, tranșant: “PNL este cel care dă premierul. Îi chemăm pe cei de la USR înapoi”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a oferit miercuri, la Digi24, un mesaj tranșant, declarând: "PNL dă premierul. Îi chemăm pe USR înapoi".
13.10.2021 | 21:49
Rareș Bogdan, tranșant:
Rareș Bogdan, tranșant: "PNL este cel care dă premierul. Îi chemăm pe cei de la USR înapoi" foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a fost desemnat premier către președintele României , în urma consultărilor avute cu partidele politice.

Fostul Ministru al Justiției, Stelian Ion, a accentuat miercuri fatul că președintele României cunoștea faptul că USR nu va negocia cu PSD și AUR, ci că dorește refacerea coaliției.

Rareș Bogdan: “PNL dă premierul. Îi chemăm pe cei de la USR înapoi”

Florin Cîțu este un președinte complet diferit față de fostul președinte, nu este deloc autocratic și înțelege că pentru o decizie atât de importantă (n.red. ce va decide PNL în urma negocierilor avute cu Dacian Cioloș) trebuie să consulte partidul.

ADVERTISEMENT

De aceea a convocat BEX- ul vineri care va lua o decizie legată de viitorii pași e care trebuie PNL să îi urmeze. Sunt convins că faptul că stăm de vorbă este o chestiune de normalitate și responsabilitate.

Dar trebuie să amintim faptul că Florin Cîțu i- a sus lui Dacian Cioloș că a votat împotriva Guvernului din care a făcut parte că v-ați prezentat în fața președintelui vorbind despre o coaliție, este normal să mergeți la PSD și AUR să încercați să formați o coaliție.

ADVERTISEMENT

Dacă nu reușiți, vă așteptăm să discutăm. Noi în continuare, în tot acest timp cât Dacian Cioloș caută majorități după ce a aruncat țara în aer, am adus primele doze de anticorpi monoclonali, am adus Remdesivir, ne ocupăm în continuare de guvernare.

Noi vineri vom primi o informare din partea președintelui nostru ales cu privire la discuția avută cu domnul Cioloș și cu domnul Hunor și ne vom prezenta viziunea referitoare la ceea ce trebuie să se întâmple.

ADVERTISEMENT

Se tot face referire la coaliție, dar coaliția nu mai există din momentul în care Dacian Cioloș a dat jos acest Guvern.

Președintele este un om foarte responsabil și este foarte îngrijorat de faptul că în lunile iulie și august fostul Ministru al Sănătății nu a achiziționat Remdesevir și medicamente vitale pentru sănătatea românilor.

ADVERTISEMENT

Am rămas uimit să văd în prestigioasa revistă Politico că doamna Mihăilă recunoaște că nu a pregătit valul patru în România.

Sigur că dorim refacerea coaliției, nu am ascuns acest lucru, mai ales că PNRR-ul așteaptă să mergem mai departe cu el pentru că în două luni de zile să primim bani.

ADVERTISEMENT

Conform protocolului, PNL este cel care dă premierul. Partidul a votat pentru susținerea lui Florin Cîțu, îi rog să se întoarcă la masă. să își repună miniștrii și să continuăm guvernarea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri