ADVERTISEMENT
News

Rareș Bogdan: UDMR intră la guvernare când ”Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineață din Constituție”

Autor: Robert Cristea | 29.09.2020 | 09:40
Rareș Bogdan: UDMR intră la guvernare când ”Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineață din Constituție”
Rareș Bogdan: UDMR intră la guvernare când ”Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineață din Constituție”Rareș Bogdan: UDMR intră la guvernare când ”Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineață din Constituție” Sursa foto: Facebook

Rareș Bogdan, atac dur la adresa partidului UDMR. Europarlamentarul consideră că această formațiune politică trebuie să-și schimbe abordarea dacă vrea să ajungă la guvernare.

ADVERTISEMENT

 “Atunci când Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineață articolul 1 din Constituție” este condiția impusă pentru UDMR de fostul om de televiziune.

La începutul lunii septembrie, liderul PNL, Ludovic Orban, nu era la unison cu Rareș Bogdan. Orban spunea atunci că liberalii vor colabora cu USR-PLUS sau PPE la guvernare, dacă este nevoie să se creeze o majoritate. Din PPE (Partidul Popular European) fac parte PMP și UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România).

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan (PNL) nu vrea alianțe cu UDMR

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, pune condiții celor de la UDMR pentru a fi acceptați într-un guvern condus de liberali după alegerile parlamentare din decembrie.

“Atunci când Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineață articolul 1 din Constituție și va înțelege… Ceea ce trebuie să învețe dânsul și cei care vor să facă alianță este că România este stat unitar, național și indivizibil”, a afirmat Rareș Bogdan la Antena 3.

ADVERTISEMENT

La început de septembrie, la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, Ludovic Orban (liderul PNL) avea altă opinie.

“Singura certitudine este că nu vom face cu PSD nicio formă de înțelegere guvernamentală. Potențiali parteneri, evident, sunt cei din PPE și USR-PLUS. Aș prefera o majoritate PNL”. – Ludovic Orban (PNL)

ADVERTISEMENT

Partidul Național Liberal s-a bucurat de un succes mare la alegerile locale din 27 septembrie. Orban a lăudat victoria lui Nicușor Dan în București.

„E o victorie pe care, hai să fim cinstiţi, foarte puţini o aşteptau. E o victorie clară care nu lasă loc de comentariii. Bucureşenii, în marea lor majoritate, şi-au dorit o schimbare. Bucureştenii şi-au dorit să elibereze Bucureştiul de caracatiţa PSD. Victoria lui Nicuşor Dan e o victorie care e rezultatul unui efort depus de Nicuşor Dan vreme de cel puţin 12 ani de zile şi mai ales al unui program realist prezentat într-un mod onest, fără promisiuni deşarte şi angajamente care nu au niciun fel de bază”, a afirmat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!