News

Rareș Bogdan vrea să elimine pensiile speciale: ”Nu poți să ai pensie, fără contributivitate”

13.04.2019 | 21:11
Rares Bogdan vrea sa elimine pensiile speciale Nu poti sa ai pensie fara contributivitate
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, Rareș Bogdan s-a întâlnit cu românii din Madrid. În cadrul întrunirii, cel care este cap de listă PNL la europarlamentare, a vorbit despre Tudorel Toade și Călin Popescu Tăriceanu, pe care i-a numit ”infractori”, despre Eugen Nicolicea, care ”este cel mai toxic bolșevic din Parlament”, dar și despre pensiile speciale.

Rareș Bogdan vrea să elimine pensiile speciale

Jurnalistul a precizat că este obligatoriu ca PNL să elimine pensiile speciale în primele 30 de zile de guvernare. „Obligatoriu pentru PNL ca in primele 30 de zile cand am ajuns la putere sa eliminam pensiile speciale. Nu poti sa ai pensie fara sa ai contributivitate. 1,7 miliarde de euro ne costa pensiile speciale in fiecare an.

ADVERTISEMENT

Cand are unul pensie de 300, 450 de milioane si este angajat si la stat, astia 80% se angajeaza in ministere, companii nationale si au iesit la pensie la 45, 46 de ani si au si salariu din bugetul public. Asta e una din marile mize care trebuie rezolvate”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan vrea să elimine pensiile speciale: ”Nu poți să ai pensie, fără contributivitate”
Sâmbătă, Rareș Bogdan s-a întâlnit cu românii din Madrid

”PNL va fi ca vioara întâi în viitoarea guvernare”

De asemenea, ziaristul le-a amintit românilor și că viitoarea guvernare va avea PNL ca vioara întâi, în calcul intrând și cooporarea USR-PLUS și a PMP. „Singurul partid care poate fi peste PSD azi este PNL, singurul partid care poate bate PSD. Din momentul ala lucrurile se schimba. Am spus de cand am intrat in politica, am spus clar, in jurul PNL se va construi noua guvernare. 

ADVERTISEMENT

Prioritar va fi sa intre fortele dreptei in frunte cu USR-PLUS și PMP-ul lui Basescu, ca nu putem sa guvernam singuri, nici noi, nici ei. PNL se duce la 30% azi, putem surclasa usor PSD si de asemenea impreuna cu USR-PLUS si PMP putem face majoritae. Am o dorinta personala, nu e poate impartasita de toata lumea, dar eu nu mai vreau sa vad partidul care e de 20 de ani la guvernare”, a spus Rareș Bogdan, la Madrid.