Alegeri 2024

Rareş Hopincă promite 7.000 de locuri de parcare. Comparaţia pe care o face candidatul PSD-PNL între sectoarele 2, 3 şi 4

Rareș Hopincă a vorbit la "Sport şi Politică", o nouă emisiune marca FANATIK, despre problemele Sectorului 2. Între altele, candidatul PSD-PNL a promis 7.000 de locuri de parcare.
03.06.2024 | 14:46
Rares Hopinca promite 7000 de locuri de parcare Comparatia pe care o face candidatul PSDPNL intre sectoarele 2 3 si 4
Rareș Hopincă e decis să mărească numărul locurilor de parcare din Sectorul 2 Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rareș Hopincă a vorbit la emisiunea “Sport şi Politică” de la FANATIK despre planul său pentru creșterea numărului de locuri de parcare din Sectorul 2.

”Nu avem parcări de reședință”

În cadrul emisiunii moderate de Horia Ivanovici, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2 s-a arătat dezamăgit de numărul redus al locurilor de parcare din sector.

ADVERTISEMENT

Rareș Hopincă a făcut și o comparație cu Sectorul 4, acolo unde primăria a făcut în ultimii patru ani 30.000 de noi locuri de parcare.

”Noi nu avem parcări de reședință pentru că primăria nu s-a ocupat de acest lucru. În ultimii patru ani, în Sectorul 4 s-au făcut 30.000 de noi locuri de parcare.

ADVERTISEMENT

În aceeași perioadă, în Sectorul 2 s-au făcut 3.000 de locuri de parcare, majoritatea trâgând linii pe asfalt, paralele cu bordura, dar nimeni nu spune câte s-au anulat, s-au obstrucționat prin montarea acelor stâlpișori siniștri care au umplut sectorul.

Asta denotă o lipsă de conectare a primăriei cu nevoia comunității”, a declarat Rareș Hopincă la emisiunea “Sport şi Politică” de la FANATIK.

ADVERTISEMENT

Candidatul PSD-PNL promite minimum 7.000 de locuri de parcare

Întrebat de Horia Ivanovici ce va face în legătură cu locurile de parcare din Sectorul 2, Rareș Hopincă a răspuns: ”În primii doi ani avem o țintă concretă de minimum 7.000 de locuri de parcare.

Mi-am asumat niște cifre concrete tocmai pentru că știu cum să le fac și avem o strategie pe cinci direcții pentru creșterea numărului de locuri de parcare. Cele mai importante sunt următoarele: 

ADVERTISEMENT

În parcările rezidențiale din interiorul careurilor de blocuri cu suprafață mai mare de 2.000 de metri pătrați vom face o parcare supraetajată cu două nivele și acolo practic se dublează numărul de locuri de parcare. 

Pe toate parcările rezidențiale care au suprafețe mai mici de 2.000 de metri pătrați vom intra cu o resistematizare pentru că parcările de astăzi sunt cele proiectate în anii 50, 60, 70, de regimul comunist. 

Următoarele soluții, vin cu o parcare subterană în zona Ștefan cel Mare, Aleea Circului, venim cu parcări de mare capacitate, supraterane, la marginea cartierului”.

”Am dat o cifră prudentă ca să fiu sigur că o vom atinge”

Rareș Hopincă este de părere că se pot face mai multe locuri de parcare, dar ”am dat o cifră prudentă ca să fiu sigur că o vom atinge în primii doi ani”.

Fostul prefect al Capitalei și actualul favorit la Primăria Sectorului 2 a prezentat și un proiect pilot pentru două parcări de tip park and ride din zonele Petricani și Colentina, ”pentru a prelua traficul de navetă”.

„Este o soluție simplă și aplicabilă care are avantaje certe, dar nu poate fi funcțională atâtat timp cât nu avem condiții civilizate de parcare (…)Rolul administrației nu este să-i pedepsească pe proprietarii de mașini, ci să le ofere alternative viabile de deplasare”, susține Rareș Hopincă.

Rareş Hopincă promite 7.000 de locuri de parcare. Comparaţia pe care o face candidatul PSD-PNL între sectoarele 2, 3 şi 4

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”