News

Rareș Hopincă se declară învingător la Sectorul 2. „S-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea”

Rareș Hopincă spune că a câștigat Sectorul 2, în fața lui Radu Mihaiu. „S-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea”
14.06.2024 | 11:19
Rares Hopinca se declara invingator la Sectorul 2 Sa mentinut o diferenta de peste 300 de voturi in favoarea mea
Rareș Hopincă spune că USR nu vrea să-și „recunoaască” înfrângerea la Sectorul 2 / Foto: Inquam Photos, Saul Pop
ADVERTISEMENT

Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la Primăria Sector 2, și-a declara, vineri, victoria în fața actualului primar USR, Radu Mihaiu, spunând că „s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea sa”.

Hopincă: „Sunt câştigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2”

Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la Primăria Sector 2, a declarat, vineri, că Biroul Electoral de Sector a terminat numărarea voturilor, s-au validat toate procesele verbale, spunând că a câștigat funcția de primar în fața candidatului USR, actualul edil Radu Mihaiu.

ADVERTISEMENT

„Tocmai s-a finalizat numărarea de către Biroul Electoral de Sector, s-a validat şi ultimul proces verbal care mai era de validat, s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea, ceea ce arată că sunt câştigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2”, a declarat Rareş Hopincă, aflat la Sâmbăta de Sus (judeţul Braşov).

USR nu-și „recunoaște” înfrângerea

Rareș Hopincă s-a referit și la cererea de renumărare a voturilor anunțată de Radu Mihaiu, spunând că este, de fapt, un „pretext” pentru că USR a pierdut alegerile și refuză să ia la cunoștință acest lucru. „S-a vorbit foarte mult în mass-media despre acea cerere de renumărare dar cererile nu au fost găsite la Biroul Electoral de sector sau la Biroul Electoral Municipal. Din punctul meu de vedere, toată această discuţie despre anumite nereguli este un pretext pentru a justifica faptul că s-au pierdut alegerile de către USR şi este în fapt un refuz de a recunoaşte această înfrângere”, a spus Hopincă.

ADVERTISEMENT

Tranziție de mandat „constructivă”

Rareş Hopincă a mai spus că are încredere în rezultatele afișate de Biroul Electoral Central și că trebuie făcută o tranziție de mandat „constructivă” la Sectorul 2 și lăsată în urmă „febra de campanie” de dinainte de 9 iunie.

„Din punctul meu de vedere este imperios necesar să lăsăm în urmă toată febra de campanie şi să începem colaborarea în beneficiul sectorului 2 şi a locuitorilor sectorului. Trebuie să existe o tranziţie de mandat cît mai constructivă, astfel încât sectorul 2 să treacă pe o direcţie a dezvoltării cât de repede posibil”, a mai spus Hopincă.

ADVERTISEMENT