Alegeri 2024

Rareș Hopincă vrea să reabiliteze Circul de Stat și Parcul Circului. Candidatul PSD-PNL la Sectorul 2 denunță „conflictul” dintre Radu Mihaiu și Nicușor Dan

Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la Sectorul 2, vrea să reabiliteze Parcul Circului și Circul de Stat. Hopincă critică „lipsa de dialog” în USR
28.05.2024 | 17:36
Rares Hopinca vrea sa reabiliteze Circul de Stat si Parcul Circului Candidatul PSDPNL la Sectorul 2 denunta conflictul dintre Radu Mihaiu si Nicusor Dan
Rareș Hopincă spune că lipsa de dialog dintre primarul Radu Mihaiu și Nicușor Dan generează prejudicii importante / Foto: captură, Facebook
ADVERTISEMENT

Rares Hopincă, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, a declarat, marți, că vrea să reabiliteze Parcul Circului și că va cere ca acesta să fie dat în administrarea primărei. Hopincă a mai spus că „conflictul” dintre actualul primar, Radu Mihaiu, și primarul general, Nicușor Dan, a generat prejudicii de 16 de lei.

„Lipsa de dialog” în USR

Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, a anunțat, marți, că vrea să reabiliteze Parcul Circului și clădirea Circului de Stat, subliniind aceste două probleme care, spune el, sunt rezultatul lipsei de dalog dintre Radu Mihaiu și Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„La circ sunt două probleme (…), a clădirii Circului de Stat, care are mare nevoie de o reabilitare, are nevoie de reparaţii capitale şi de modernizare şi aici este un dialog pe care îl vom purta cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Circul de Stat şi a doua problemă este problema Parcului Circului (…), care arată într-un mod absolut deplorabil şi acesta este rezultatul lipsei de dialog între primarul USR de la Sectorul 2, primarul USR susţinut de USR de la Capitală şi directorul USR de la ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti).

Nu au reuşit timp de patru ani de zile să construiască împreună un proiect coerent, iar rezultatul îl vedem cu toţii. Vom cere în administrare Parcul Circului şi îl vom reabilita în maximum doi ani de zile şi chiar dacă va rămâne la ALPAB, vom sprijini un proiect de reabilitare, astfel încât acest termen asumat de doi ani de zile să fie unul absolut realist”, a declarat Hopincă, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT

Parcul Petricani, cel mai mare proiect verde din sector

Rareș Hopincă a mai informat de proiectul Parcului Petricani, cel mai mare parc din planurile echipei sale, aflat în zona Valea Șaulei, o zonă naturală existând deja și care va fi protejată, în final întreaga suprafață verde urmând să fie extinsă la 70 de hectare.

„Cel mai mare parc pe care îl avem în plan este Parcul Petricani, în zona de nord a sectorului, la intersecţia dintre Şoseaua Petricani şi Fabrica de Glucoză, în zona Valea Şaulei, unde există deja o zonă naturală pe care o vom proteja şi vom extinde întreaga suprafaţă verde până la 70 de hectare. În acea zonă vom acomoda şi o sală polivalentă de minimum 8.000 de locuri pentru competiţii sportive şi evenimente şi totodată avem în plan să prelungim metroul din staţia Dimitrie Pompeiu până în acea zonă”, a spus Hopincă.

ADVERTISEMENT

Candidatul PSD-PNL a vorbit și despre prelungirea magistralei de metrou M2 cu două stații (Dimitrie Pompeiu-Petricani), spunând că un plan în acest sens se află deja la Ministerul Transporturilor, via Metrorex.

„Nota de fundamentare pentru studiul de fezabilitate este pregătită. Când voi ajunge primar al Sectorului 2, voi prelua acest studiu de fezabilitate. Lucrarea este estimată la undeva în jur de 180 de milioane de lei, poate fi cofinanţată inclusiv de Sectorul 2, poate fi asigurată finanţarea din fonduri europene şi guvernamentale şi este un proiect care în următorii patru ani de zile ar putea să înceapă”, a explicat Hopincă, care a precizat că va construi și 7.000 de locuri de parcare noi, în primii doi ani de mandat.

ADVERTISEMENT

„Confictul” Radu Mihaiu-Nicușor Dan costă milioane de lei, spune Hopincă

Rareș Hopincă a mai spus că o stradă din Sectorul 2 (Chiristigiilor) care a fost reabilitată în campanie de primarul Radu Mihaiu, urmează acum să fie iar săpată și distrusă de Nicușor Dan, pentru lucrările de termoficare, Hopincă spunând că se pierd sume importante.

„Primăria Sectorului 2 a fost notificată de către Primăria Municipiului Bucureşti că miercuri, 29 mai, la ora 10:00 va avea loc predarea amplasamentului, în speţă strada Chiristigiilor şi Aleea cu ceas. Strada Chiristigiilor, proiectul electoral al lui Radu Mihaiu, a fost refăcută în ultimele luni, lucrările fiind continuate de Primăria Sectorului 2, deşi proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare, pe aceeaşi stradă, era cunoscut de către Primăria de Sector. Astfel, un proiect pentru care Radu Mihaiu a cheltuit peste 7 milioane de lei va fi distrus de Nicuşor Dan în acest an”, a declarat Rareş Hopincă.

Hopincă a precizat că Primăria Sectorului 2 și ADP Sectorul 2 au transmis că lucrările de reabilitare la termoficare trebuie încheiate până la venirea temperaturilor scăzute în sezonul 2024-2025.

„Având în vedere prejudiciul produs în urma conflictului dintre Radu Mihaiu şi Nicuşor Dan, de peste 16 milioane de lei, am depus astăzi, împreună cu consilierii locali PSD şi PNL, o sesizare la Curtea de Conturi a României, pentru verificarea legalităţii, eficienţei şi eficacităţii cheltuirii fondurilor publice şi recuperarea prejudiciului produs de Radu Mihaiu, prin proasta gestiune a fondurilor publice”, a mai spus candidatul Coaliției.

Material realizat la solicitarea PSD 

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită