Sport

Rareș Ilie lasă Ligue 1 pentru Maccabi Tel Aviv. „Micul fenomen”, prezentat oficial în Israel: „Abia aștept să câștigăm trofee”. Update

Trasferat în vară la Nice, Rareș Ilie va juca până-n vară în Israel, la Maccabi Tel Aviv, fosta adversară a francezilor în cupele europene, sub formă de împrumut.
01.02.2023 | 16:22
Rares Ilie lasa Ligue 1 pentru Maccabi Tel Aviv Micul fenomen prezentat oficial in Israel Abia astept sa castigam trofee Update
Rareș Ilie a fost împrumutat la Maccabi Tel Aviv. FOTO: Facebook Rapid
ADVERTISEMENT
01-02-2023
14:25

Rareș Ilie a fost prezentat la Maccabi Tel Aviv

Este oficial. Rareș Ilie va juca în Israel, cel puțin până la vară. Nice l-a împrumutat la Maccabi Tel Aviv, care l-a prezentat pe fotbalistul în vârstă de 19 ani. Mijlocașul român va purta tricoul cu numărul 11 la echipa care ocupă locul 2 în campionatul Israelului, la cinci lungimi de liderul Maccabi Haifa.

„Sunt fericit că am venit la Maccabi şi abia aştept să îmi ajut colegii în lupta pentru câştigarea de trofee. Îmi amintesc o atmosferă extraordinară pe stadionul Bloomfield în vară, când am jucat aici cu Nice. Sunt nerăbdător să joc din nou în faţa acelor fani”, a declarat Rareș Ilie.

„Suntem încântaţi că am reuşit să îl aducem pe Ilie la Maccabi, depăşind o concurenţă puternică şi oferte atractive de la cluburi din Europa. Nu avem nicio îndoială că Ilie va aduce un plus semnificativ echipei”, a declarat Barak Itzhaki, conducător al clubului israelian.

Rareș Ilie a fost achiziționat de Nice, în vară, și a semnat un contract valabil până-n 2027. Nu a evoluat însă pentru echipa din Ligue 1 decât în prima parte a sezonului, ultimul său joc fiind consemnat pe 6 octombrie, în Conference League.

Rareș Ilie, 40.000 de euro pe lună la Maccabi Tel Aviv

Opt meciuri a bifat Rareș Ilie pentru Nice. În total 366 de minute de joc, În campionat, românul nu a mai evoluat din 11 septembrie, atunci când echipa sa se impunea pe terenul lui Ajaccio, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

A fost folosit însă și în cupele europene. Inclusiv în cele două partide cu Maccabi Tel Aviv, din Conference League. A evoluat 65 de minute în tur, meci jucat în Israel (0-1), și 77 de minute în retur (2-0 după prelungiri).

Prestațiile sale au fost bune. Iar Maccabi s-a orientat către el pentru a-l înlocui pe Oscar Gloukh. Jucător cedat la RB Salzburg, pentru 7 milioane de euro. Românul va evolua în Israel, sub formă de împrumut, până-n vară.

ADVERTISEMENT

”Împrumutul lui Rareș Ilie la Maccabi Tel Aviv este rezolvat. Românul nu a fost prima prioritate a Maccabi Tel Aviv pentru întăriri.

Dar după ce opțiunile lui Konrad de la Fuente și Igibo Camara de la Olympiakos au căzut, clubul galben a apelat la opțiunea românului.

ADVERTISEMENT

Maccabi îi va plăti un salariu lunar de 40.000 de euro. Formația franceză a refuzat să includă în înțelegerea cu Maccabi Tel Aviv opțiunea de împrumut pentru un alt sezon. Sau o clauză de cumpărare viitoare”, scrie Sport 5.

Maccabi Tel Aviv este de 24 de ori campioană a Israelului, ultimul triumf datând din 2020. În actuala stagiune, după 20 de etape, echipa ocupă locul secund, la cinci lungimi de liderul Maccabi Haifa.

ADVERTISEMENT

Rareș Ilie urmează să fie antrenat de spaniolul Aitor Karanka, fostul jucător al lui Bilbao și Real Madrid. Ca tehnician, acesta a fost secund la Real Madrid în mandatul lui Jose Mourinho. A mai antrenat pe Middlesbrough, Nottingham Forest, Birmingam sau Granada.

ADVERTISEMENT
Tags: