Life

Rareș Năstase, dezvăluiri despre culisele emisiunii România, te iubesc. Experiențele care i-au pus viața în pericol

Rareș Năstase este unul dintre oamenii de bază de la România, te iubesc. Jurnalistul a povestit ce neplăceri i-a adus meseria de reporter.
01.08.2021 | 13:25
Rares Nastase dezvaluiri despre culisele emisiunii Romania te iubesc Experientele care iau pus viata in pericol
ADVERTISEMENT

Rareș Năstase și-a riscat de câteva ori viața pentru reportajele de la România, te iubesc. Jurnalistul de investigații a povestit două dintre cele mai dure experiențe prin care a trecut, din care a scăpat cu noroc.

În spatele muncii titanice ale echipei de la PRO TV stau foarte multe ore de documentare, de convingere a oamenilor implicați în subiecte să vorbească și de un curaj sinonim cu nebunia.

ADVERTISEMENT

Năstase a mărturisit că au fost multe situațiile în care el și echipa emisiunii s-au simțit în pericol. Jurnalistul a dat câteva exemple despre momentele respective.

Rareș Năstase de la România, te iubesc, dezgustat de poliția belgiană

Cele două momente grele s-au petrecut în străinătate. „Una, în Sicilia, când voiam să filmăm cu românii ținuți într-un soi de sclavie modernă, prin firmele din insula italiană și unde am văzut patroni de sere care purtau armă și nu erau prea prietenoși”, își amintește reporterul într-un interviu pentru revista Viva!.

ADVERTISEMENT

O altă întâmplare cu peripeții s-a produs aproape de inima democrației europene, într-un cartier al orașului belgian Molenbeek.

„Noi am fost acolo imediat după atentatele de la Bruxelles, în 2016, și am fost alungați cu pietre și crengi, de față cu polițiștii belgieni, care s-au retras în secția de poliție când au văzut că oamenii devin recalcitranți și ne vor răul.

ADVERTISEMENT

Ne-am retras la timp, dar comportamentul polițiștilor mi-a lăsat un gust amar, am văzut acolo multă neputință și nesiguranță”, a completat Rareș Năstase.

Reporterul a scris o carte în pandemie

Despre meseria pe care o practică, Rareș a declarat că nu este pentru oricine, după cum se poate vedea în exemplele de mai sus. Bărbatul le recomandă studenților să nu se aventureze în zona jurnalismului de investigație dacă nu au stomacul de oțel.

ADVERTISEMENT

Pe lângă proiectul de la PRO TV, Năstase este și scriitor în timpul liber. În pandemie, reporterul a lucrat la o carte SF despre care a vorbit cu mult entuziasm.

Evenimentele din cartea sa se petrec undeva în Apuseni. Cartea, deși este una fictivă, vorbește despre lucruri cât se poate de reale. Opera sa literară a fot inspirată din lucrurile de care s-a lovit ca reporter.

În scrierea sa se regăsesc teme precum corupția, abuzul de putere, lipsa de educație și neputința. La volum încă lucrează și va apărea pe piață într-un viitor apropiat, cartea fiind aproape de final.

 

ADVERTISEMENT