Sport

Rasism la meciul dintre HC Zalău și Rapid! Fanii gazdelor, mesaj grotesc la adresa giuleștencelor

11.09.2019 | 23:08
Rasism la meciul dintre HC Zalau si Rapid Fanii gazdelor mesaj grotesc la adresa giulestencelor

Meciul dintre HC Zalău și Rapid București s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 26-20, însă confruntarea din Liga Florilor a trecut pe planul secund după un derapaj rasist al suporterilor din Zalău, care au avut un derapaj rasist la adresa adversarilor. 

Rasism la meciul dintre HC Zalău și Rapid! “Țiganii nu sunt Români”

Pe una dintre paginile de Facebook ale fanilor din Zalău a fost un mesaj de mobilizare pentru meci, însă în care rapidiștii erau jigniți grosolan: „Biletele vor fi puse în vânzare miercuri 11 septembrie de la ora 15:00 la casieria Sălii Sporturilor. Țiganii nu sunt Români!”.

Rasism la meciul dintre HC Zalău și Rapid! Fanii gazdelor, mesaj grotesc la adresa giuleștencelor (2)
Rasism la meciul dintre HC Zalău și Rapid! Fanii gazdelor, mesaj grotesc la adresa giuleștencelor

Mesajul a fost șters, însă Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat și a început cercetările:„Am demarat o autosesizare, o să cităm inclusiv clubul din Zalău, respectiv această organizație a suporterilor și Federația Română de Handbal. Postarea în sine și toate comentariile sunt inaccectabil de rasiste. Riscă o amendă de la 2.000 de lei până la 100.000 de lei”, a declarat pentru B1.ro președintele CNCD Csaba Asztalos.

Tadici, scandal și după meciul cu CSM București: “Ce e românesc nu e bun, doar ce e străin”

Nu este primul meci cu scandal al lui HC Zalău. Echipa lui Gheorghe Tadici a învins CSM București cu 25-24, meci în care bucureștenii au acuza maniera de arbitraj. Însă, fostul selecționer al României a lansat un tir la adresa CSM-ului:

“Câteva fete acolo care au venit în vacanță prin România și cu ocazia asta iau și niște salarii de-a dreptul nesimțite. Problema e că le iau din banul public. La noi ce e românesc nu e bun, doar ce e străin. Trebuie să se știe că un antrenor român e plătit cu 6.000 de euro pe an, la echipa națională, iar un antrenor străin cu 10.000 de euro, pe lună! Unde e echitatea?

Rasism la meciul dintre HC Zalău și Rapid! Fanii gazdelor, mesaj grotesc la adresa giuleștencelor (2)
Rasism la meciul dintre HC Zalău și Rapid! Fanii gazdelor, mesaj grotesc la adresa giuleștencelor FOTO: Perianu Gabriela in meciul de handbal feminin dintre echipele HC Zalau si CSM Bucuresti din prima etapa a Ligii Florilor, disputat la Sala Sporturilor din Zalau, duminica, 1 septembrie 2019.

Am adus antrenori care să ne lase în anul preolimpic, cum a fost domnul Ambros, pe care l-a criticat și Cristina Neagu! Acum cine răspunde pentru acele rezultate? L-am readus pe domnul Ryde la echipa națională, mi se pare o treabă total neprofesionistă”, a tunat Tadici după meci.