Sport

Rasismul se plătește în Marea Britanie! Un tânăr a ajuns la închisoare, după un mesaj trimis lui Marcus Rashford

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat la șase săptămâni de închisoare, pentru că i-a trimis un mesaj rasist lui Marcus Rashford, după înfrângerea din finala EURO 2020.
30.03.2022 | 23:44
Rasismul se plateste in Marea Britanie Un tanar a ajuns la inchisoare dupa un mesaj trimis lui Marcus Rashford
ADVERTISEMENT

Finala EURO 2020 s-a jucat între Italia și Anglia. Întrucât la sfârșitul timpului regulamentar scorul a fost de 1-1, iar în prelungiri nu s-a marcat niciun gol, câștigătorul turneului s-a decis la loviturile de departajare. Marcus Rashford a fost unul dintre cei trei englezi care au ratat penalty-ul, astfel că Italia a câștigat Campionatul European.

Cine este tânărul care i-a trimis lui Marcus Rashford un mesaj rasist

Justin Lee Price, un tânăr de 19 ani din Worcester, a fost condamnat la șase săptămâni de închisoare pentru injurii rasiste la adresa lui Rashford, după eșecul din finala EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea Angliei a provocat ulterior un val de mesaje injurioase pe rețelele de socializare. Unele dintre acestea au fost adresate chiar lui Marcus Rashford, care a ratat primul penalty al Angliei.

O instanță a aflat despre mesajul lui Justin Lee Price, care a trimis un tweet direct starului de la Manchester United, în timp ce urmărea finala Campionatului European. Tânărul a folosit un limbaj extrem de ofensator și cu tentă rasistă.

ADVERTISEMENT

După ce poliția a început investigația, Price și-a schimbat numele de utilizator de pe Twitter în încercarea de a nu fi descoperit. În cele din urmă, băiatul a recunoscut fapta datorită presiunii mamei sale.

Justin Lee Price a pledat vinovat pentru trimiterea unui mesaj extrem de ofensator pe o rețea de socializare. Astfel, el a fost condamnat la șase săptămâni de închisoare de către Tribunalul „Kidderminster Magistrates”.

ADVERTISEMENT

Ce mesaj i-a trimis Price lui Marcus Rashford pe Tweeter

Tweet-ul postat de Justin Price pe data de 11 iulie, anul trecut, suna în felul următor: „*** idiot (n.r. remarcă rasistă folosită de suporterul englez), ai ratat un penalty pe care şi bunica mea moartă îl transforma”, potrivit autorităților britanice.

Mark Johnson, de la Serviciul de urmărire penală al Coroanei (CPS), a declarat după începerea anchetei de către Poliția Metropolitană: „Price a vizat un fotbalist pe baza culorii pielii sale, iar acțiunea sa a fost în mod clar rasistă și o infracțiune motivată de ură”.

ADVERTISEMENT

Avocatul tânărului a menționat în fața instanței că Price s-a simțit „rușinat și jenat” de fapta sa, motivând că acesta locuia împreună cu mama sa monoparentală și nu lucra prea multe zile pe săptămână, ceea ce îi lăsa mult timp liber.

ADVERTISEMENT

„Își petrece mult timp online jucându-se din dormitorul său, în grupuri online”, a spus avocatul. Apoi, a continuat: „În noaptea în care a avut loc această infracțiune, el se afla cu acel grup online, dar acceptă că responsabilitatea îi aparține. Știe că fapta a fost greșită și a regretat imediat ce a trimis”.

Tags: