Sport

Rasistul care îl abuza pe Mutu o va conduce pe Bologna în Champions League. Replica de toți banii a „Briliantului”: „Sunt țigan, dar rulota mea e Mercedes”

Bologna va fi condusă în Champions de unul dintre rivalii lui Adrian Mutu. Antrenorul italienilor a avut un derapaj rasist, iar replica „Briliantului” a fost pe măsură.
05.06.2024 | 19:52
Rasistul care il abuza pe Mutu o va conduce pe Bologna in Champions League Replica de toti banii a Briliantului Sunt tigan dar rulota mea e Mercedes
Rasistul care îl abuza pe Mutu o va conduce pe Bologna în Champions League. Replica de toți banii a „Briliantului”: „Sunt țigan, dar rulota mea e Mercedes”. FOTO: Twitter Bologna
ADVERTISEMENT

Bologna și-a pus antrenor pentru prima participare din istorie în Champions League. Noul tehnician al roș-albaștrilor este unul dintre „dușmanii” lui Adrian Mutu, la adresa căruia a avut un derapaj rasist.

Bologna și-a pus antrenor pentru Champions League. Tehnicianul a avut un derapaj rasist la adresa lui Adrian Mutu

Vicenzo Italiano (46 de ani), omul care a pierdut la rând două finale de Conference League, cu Fiorentina, este noul antrenor al Bolognei. În sezonul 2023-2024, gruparea de pe
Stadio Renato Dall’Ara va juca pentru prima dată în grupele UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

„Bologna FC 1909 confirmă instalarea lui Vicenzo Italiano în funcția de antrenor principal. El a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2026. Născut pe 10 decembrie 1977, la Karlsruhe (Germania), el le-a antrenat pe Trapani, Spezia și Fiorentina.

A reușit o promovare în Serie C și o promovare în Serie B și a ajuns de două ori în finala Conference League și o dată în finala Cupei Italiei. Săptămâna viitoare va susține prima conferință de prestă în calitate de antrenor al Bolognei”, este anunțul postat pe site-ul bolognafc.it.

ADVERTISEMENT

Bologna este de șapte ori campioană a Italiei, dar nu a jucat niciodată în grupele UEFA Champions League. Ultimul campionat câștigat de roș-albaștri a fost în sezonul 1963-1964.

Sezonul acesta, Bologna a terminat pe locul 5, cu 68 de puncte. Noua echipă a lui Valentino a obținut 18 victorii, a făcut 14 rezultate de egalitate și a pierdut de 6 ori. Golaverajul roș-albaștrilor a fost 54-32.

ADVERTISEMENT

„Am câteva povestioare despre el de acolo”

Vicenzo Italiano a fost coleg cu Adrian Mutu și cu Adrian Mihalcea la Hellas Verona. Antrenorul Unirii Slobozia a povestit un episod în care noul tehnician al Bolognei a avut un conflict cu „Briliantul”.

Mihalcea a evoluat la Verona după plecarea lui Mutu la Parma, în 2002, în timp ce Italiano a rămas acolo până în 2007. Noul antrenor al Bolognei era, la vremea respectivă, căpitanul echipei de pe Marcantonio Bentegodi.

ADVERTISEMENT

„Eu am ajuns la Verona, după Mutu. Am câteva povestioare despre el de acolo. Era căpitanul echipei, îl chema Italiano, și ne tot șicana ‘Țigani, români țigani’, la care el i-a zis ‘Da, eu sunt țigan, dar rulota mea e Mercedes’”, a povestit Adrian Mihalcea, potrivit digisport.ro.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: