Fotbal intern

Răspunsul CSA Steaua la programul DDB! Cum încearcă suporterii să strângă bani pentru Liga 1

14.11.2020 | 14:00
Raspunsul CSA Steaua la programul DDB Cum incearca suporterii sa stranga bani pentru Liga 1
ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc trece printr-una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani, iar fanii dinamoviști și steliști  sunt singurii din România care aduc bani de acasă pentru a ajuta cluburile pe care le iubesc și le susțin necondinționat, prin programele “DDB” și “1.000.000 de lei pentru Liga 1”.

Peluza Cătălin Hâldan este cea care a pus bazele programului DDB, la care au aderat și alți mari jucători ai lui Dinamo, printre care și Marius Niculae, iar suporterii dinamoviști dețin aproximativ 10% din acțiunile clubului, fiind cei care au plătit salariile jucătorilor în mai multe rânduri.

ADVERTISEMENT

Nici rivalii de la CSA Steaua nu se lasă mai prejos, după ce la 1 noiembrie au lansat programul “1.000.000 de lei pentru Liga 1”, în doar zece zile de la startul programului strângându-se aproximativ 100.000 de lei, care vor fi direcționați sub formă de sponsorizare câtre club.

Suporterii lui CSA Steaua “se iau la trântă” cu rivalii de la Dinamo și la nivel de sponsorizare a echipei

Suporterii de la Peluza Sud și nu numai, au contribuit la promovarea echipei în Liga a treia, iar la 1 noiembrie au lansat un proiect inedit: “1.000.000 de lei pentru Liga 1”. “Asociația Steliștiștilor 1947” a fost sponsorul echipei imprimat pe tricouri în Liga a patra, contribuind la bugetul echipei cu 15.000 de euro în 2017. De atunci, suporterii steliști au contributi anual cu 30.000 de euro, asigurând o mare parte din bugetul lui CSA Steaua București.

ADVERTISEMENT

De altfel, recordul de asistență pe un stadion din România, este deținut de suporterii CSA Steaua București, la derby-ul din Liga a patra cu Rapid, când pe National Arena au fost 36.277 de spectatori, clubul câștigând o sumă importantă din biletele vândute.

În doar nouă zile de la startul programului “1.000.000 de lei pentru Liga 1”, 221 de suporteri steliști au contribuit cu 64.285 de lei, pentru echipa care evoluează în Liga a treia. Se pare că în scurt timp se vor strânge primii 100.000 de lei care vor fi direcționați către echipa de fotbal, confrom AS47: “Sumele strânse ulterior vor fi repartizate, la finalul campionatului, astfel: 70% primă de promovare, 15% sprijinirea acțiunilor suporterilor, 10% acțiuni de promovare a clubului și 5% acțiuni caritabile”, s-a explicat pe pagina de Facebook a AS47.

ADVERTISEMENT

Suporterii dinamoviști și steliști aduc bani de acasă pentru echipele lor de suflet

Prin programul DDB, fanii lui Dinamo au creditat clubul cu aproximativ 570.000 de euro, iar acum există peste 100.000 de cotizanți, comparabil cu granzii Europei precum Bayern Munchen, care are 200.000 de “suporteri contribuabili”.

De altfel, Cornel Dinu explica într-un editorial pentru FANATIK, că acesta viitorul pentru majoritatea echipelor importante din Liga 1: “Dacă s-ar strânge măcar 25.000 de „câini roșii” care să cotizeze 100 de euro pe an, ar fi un început de cam 25% dintr-un buget ce ar readuce în doi, trei ani gloria de altădată în „Ștefan cel Mare”. Totul depinde de cine conduce. Restul trebuie să vină de la Ligă, marketing și sponsori reali, nu care să aducă materiale pentru imobiliarele unui Negoiță”, a scris Cornel Dinu pentru site-ul nostru, care de altfel deține 0,3% din pachetul de acțiuni al clubului.

ADVERTISEMENT

De altfel, suporterii lui Dinamo au fost cei care au susținut clubul după dezastrul din finalul campionatului trecut, plătind salariile jucătorilor, dar după venirea lui Pablo Cortacero & comp. acest lucru va fi extrem de dificil datorită salariile imense pe care le au jucătorii străini, peste 400.000 de euro lunar.

ADVERTISEMENT
Tags: