Premier League

Răspunsul lui Guardiola la acuzaţie de rasism a lui Yaya Toure

10.06.2018 | 17:05
Raspunsul lui Guardiola la acuzatie de rasism a lui Yaya Toure

A venit, ce e drept după neaşteptat de mult timp, şi răspunsul antrenorului lui Manchester City, Pep Guardiola, la adresa fostului său jucător, ivorianul Yaya Toure. Africanul declarase despre ex-antrenorul său că este rasist, întrucât nu îi plac jucătorii de culoare.

Nu-i plac jucătorii africani. Poate că noi, africanii, nu suntem tratați ca și restul jucătorilor. A fost nemilos cu mine. Credeți că s-ar fi întâmplat la fel dacă era vorba de Iniesta? Mi-am pus întrebări dacă nu cumva era din cauza culorii mele. Nu sunt singurul. Și alți jucători ai Barcelonei se întreabă același lucru“.

Răspunsul lui Guardiola la acuzaţia lui Yaya Toure. Ivorianul a fost căpitan la City în ultimul lui meci

Declaraţia fusese făcută pentru una dintre cele mai prestigioase publicaţii de sport din lume, France Football, însă multă vreme Guardiola nu a dat nici un răspuns. Iată însă că nu a lăsat problema nerezolvată şi i-a dat replica lui Toure: “Este o minciună, iar el ştie asta. Am lucrat împreună doi ani şi abia acum spune asta. Mie nu mi-a zis-o niciodată în faţă”.

Răspunsul lui Guardiola la acuzația de rasism a lui Yaya Toure. Ivorianul s-a oferit să joace la orice echipă din Top 6 în Premier League, pentru a se răzbuna
Răspunsul lui Guardiola la acuzația de rasism a lui Yaya Toure. Ivorianul s-a oferit să joace la orice echipă din Top 6 în Premier League

Atacul lui Toure pare destul de ciudat, în condiţiile în care, la ultimul său joc în tricoul lui City, în etapa de final din Premier League, Guardiola i-a acordat banderola de căpitan şi l-a scos în minutul 86, pentru a primi ovaţiile tribunei. Mai mult, ivorianul a făcut o propunere, să fie cumpărat de un club din Top 6 din Premier League pentru un salariu de o liră sterlină pe săptămână, doar pentru a se răzbuna pe Guardiola.