Fotbal intern

Răspunsul lui Justin Ștefan la amenințările fanilor lui Dinamo: „Încetați să mai creați legături oculte!”

20.07.2020 | 15:56
Raspunsul lui Justin Stefan la amenintarile fanilor lui Dinamo Incetati sa mai creati legaturi oculte
ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo i-au transmis un avertisment lui Justin Ștefan, secretarul general al LPF, în urma ultimelor evenimente nefericite de la echipa „câinilor”.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal le-a răspuns printr-un mesaj lung postat pe rețelele de socializare, în care îi asigură că nu are niciun intere pentru ca Dinamo să retrogradeze sau să piardă vreun meci la „masa verde”.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan a precizat că el e corect și fair-play față de toate echipele din Liga 1, fără să facă vreo excepție.

Răspunsul lui Justin Ștefan pentru fanii lui Dinamo

Justin Ștefan le-a răspuns fanilor lui Dinamo care l-au acuzat în mai multe rânduri de rea voință la adresa echipei: Primesc tot felul de înjurături și amenințări de la pretinși suporteri ai clubului de fotbal Dinamo București. Câteva precizări:

ADVERTISEMENT

(1) Apreciez foarte mult proiectul DDB și atașamentul fanilor față de brandul istoric Dinamo București. Proiectul DDB este unul de pionierat în România și sunt sigur că va deveni studiu de caz în manualele de management sportiv ale următorilor ani, definind devotamentul, unitatea și solidaritatea fanilor față de o dragoste care nu se pierde niciodată.

(2) Dinamo București este o comunitate care este alături de gladiatorii ei, atât emoțional, cât și financiar. Demersurile DDB sunt de admirat într-o societate tot mai atomizată, în care oamenii sunt despărțiți unii de alții și subjugați cu precădere intereselor individuale. Influență reală a suporterilor în cadrul clubului Dinamo București demonstrează că grupurile de fani pot avea un impact semnificativ asupra destinului decizional al unui club de fotbal.

ADVERTISEMENT

(3) Nu susțîn ideea că Dinamo București să piardă vreun meci la masă verde, atâta timp cât există o imposibilitate obiectivă de a proba culpă clubului în apariția cazurilor de COVID-19. Refuz să accept demonizarea celor care conduc clubul pentru motive petrecute independent de voință lor.

(4) Indiferent de poziția din clasament, Dinamo București rămâne unul dintre cele mai importante branduri ale Ligii I, așa încât suntem preocupați cu toții de situația medicală și sportivă actuală în care se găsește clubul și încercăm să găsim împreună cu reprezentanții clubului soluții pentru a nu crea un dezechilibru sistemic la nivelul Ligii I.

ADVERTISEMENT

(5) Trecem cu toții printr-o perioada critică pentru fotbalul profesionist din România, așa încât apreciez că acest moment poate fi unul propice pentru resetarea industriei fotbalistice autohtone și definirea unor reguli stricte care să asigure o administrare mai bună a bugetelor disponibile la nivelul fiecărui club de fotbal.

Jucători plătiți la timp, academii de fotbal mai performanțe și departamente de scouting eficiente sunt doar câteva corecții obligatorii și necesare pentru fotbalul din Liga I”.

„Încetați să mai creați legături oculte”

„În final, îi asigur pe toți suporterii clubului Dinamo București că au în mine un partener de dialog civilizat și onest, așa cum stă situația și în cazul celorlalte 13 cluburi din Liga I.

Încetați să mai creați legături oculte între mine și alte cluburi sau persoane din fotbalul românesc. 

Vă amintesc doar că, la finalul sezonului 2016/17, am fost primul care a declarat că Viitorul Constanța este campioana României, iar această atitudine a venit sa demonstreze inca o data că nu voi abdica niciodată de la principiul suveranității legii, indiferent de persoanele sau cluburile aflate de cealaltă parte a unei confruntări juridice. Să rămânem solidari”, a mai transmis Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT