Sport

Mohamed Salah îi dă răspunsul lui Xavi: “Mă face fericit că o echipă ca Barcelona este interesată de mine”

Mohamed Salah este fotbalistul pe care Xavi îl dorește cel mai mult în mandatul său la Barcelona. Starul lui Liverpool a vorbit în premieră despre interesul clubului catalan.
05.12.2021 | 22:29
Mohamed Salah ii da raspunsul lui Xavi Ma face fericit ca o echipa ca Barcelona este interesata de mine
ADVERTISEMENT

Barcelona tocmai a suferit prima înfrângere în mandatul lui Xavi, scor 0-1, cu Betis, iar noul antrenor al catalanilor are nevoie de jucători. Ținta numărul unu a lui Xavi este starul lui Liverpoool, Mohamed Salah.

Barcelona traversează o perioadă extrem de slabă în LaLiga, acolo unde e doar pe locul 7, cu 23 de puncte, 16 mai puține decât liderul și rivala Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul grupării blaugrana își dorește fotbaliști mult mai dinamici și cu mai multă calitate în atac, iar zona spre care se orientează este Premier League.

Xavi îl vrea pe Mohamed Salah la Barcelona. Egipteanul a dat răspunsul

Încă de luna trecută, cotidianul spaniol El Nacional anunța că Xavi îl vrea pe Salah cu orice preț, mai ales că Real Madrid ar putea replica cu transferul lui Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Nu va fi însă deloc ușor ca egipteanul să devină „extraterestru”, având în vedere datoriile de aproximativ 1 miliard de euro pe care le au catalanii.

Salah încă e sub contract cu Liverpool până în vara lui 2023, iar transfermarkt.com îl cotează la 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Xavi îl admiră pe Salah încă din 2019, atunci când Liverpool a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor. După finala cu Flamengo, actualul antrenor al Barcelonei a declarat că „Salah este în top 10 cei mai buni fotbaliști din lume și că în fiecare meci joacă la cel mai înalt nivel”.

Starul lui Liverpool a răspuns intențiilor lui Xavi, despre care a declarat că îl măgulesc. Cu toate acestea, egipteanul n-are de gând să plece prea curând de pe Anfield.

ADVERTISEMENT

„Am citit ce s-a scris despre interesul lui Xavi pentru mine. E un lucru care mă face fericit, o echipă ca Barcelona să fie interesată de mine. Dar eu sunt fericit la Liverpool și vom vedea ce ne rezervă viitorul. 

În acest moment, prefer să rămân în Premier League, este cea mai puternică ligă din lume. Am spus-o de multe ori, este decizia mea, vreau să rămân la Liverpool”, a afiramt Mo Salah, conform Goal.com.

Salah este cu siguranță vedeta lui Liverpool, echipă la care joacă din 2017. Pentru „cormorani, egipteanul a evoluat în 225 de partide și a marcat 144 de goluri. La capitolul assist-uri, egipteanul ajuns la cota 66.

ADVERTISEMENT