News

Răspunsul neaşteptat al Papei Francisc la întrebarea “Se poate râde de Dumnezeu?”. “Bineînţeles, aşa cum ne jucăm şi glumim cu cei pe care-i iubim”

Papa Francisc susține că glumele despre Dumnezeu sunt permise. "Bineînţeles, aşa cum ne jucăm şi glumim cu cei pe care-i iubim".
14.06.2024 | 16:46
Raspunsul neasteptat al Papei Francisc la intrebarea Se poate rade de Dumnezeu Bineinteles asa cum ne jucam si glumim cu cei pe carei iubim
ADVERTISEMENT

Înainte să participe la Summitul G7, Papa Francisc i-a primit, vineri dimineață, într-o audiență comună pe aproximativ 100 de actori de comedie din circa 15 ţări precum Italia, Irlanda, Columbia, Germania, dar şi din Timorul de Est.

”Se poate râde de Dumnezeu”

Pe lângă actorii din țările menționate mai sus, la întâlnire au participat și actorii americani Whoopi Goldberg (”Sister Act”), Julia Louis-Dreyfus (”Seinfeld”), Chris Rock şi Jimmy Fallon, precum şi francezul Manu Payet.

ADVERTISEMENT

”În loc de discurs, fac asta”, a spus Papa râzând în timp ce şi-a dus degetul mare la ureche şi şi-a agitat degetele, gest care a provocat râsete şi aplauze.

La un moment dat, suveranul pontif i-a întrebat pe actorii prezenți la întâlnire dacă ”se poate râde de Dumnezeu?”.

ADVERTISEMENT

Întrebarea i-a luat prin surprindere pe artiști, însă răspunsul pe care Papa Francisc l-a oferit imediat i-a lăsat cu gura căscată.

”Bineînţeles, aşa cum ne jucăm şi glumim cu persoanele pe care le iubim”, le-a spus Papa Francisc celor aproximativ 100 de actori prezenți la întâlnire.

ADVERTISEMENT

Totodată, liderul Bisericii Catolice a subliniat că ”putem face asta, dar fără să ofensăm sentimentele religioase ale credincioşilor”.

Mai mult, suveranul pontif a ținut să le reamintească actorilor de comedie prezenți că ”aveţi puterea de a răspândi seninătate şi zâmbete”.

ADVERTISEMENT

”Talentul vostru este un dar preţios întrucât, odată cu râsul, transmite pace în inima oamenilor, ajutându-ne astfel să depăşim dificultăţile şi să suportăm stresul cotidian”, a mai spus Papa Francisc.

După întâlnirea cu actorii de comedie, Papa a mers în Apulia, în sudul Italiei, unde a participat, în premieră pentru un suveran pontif, la summitul şefilor de stat şi de guvern ale celor mai bogate şapte naţiuni ale lumii, (Summit-ul G7) cu prilejul unei reuniuni dedicate inteligenţei artificiale (AI).

În cadrul acestui summit, Papa Francisc va avea mai multe întâlniri bilaterale cu preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele american Joe Biden, dar și preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, urmând să revină la Vatican în timpul serii.

ADVERTISEMENT