Fotbal international

Răspunsul primit de patronul lui Napoli după ce a declarat că stadionul “este o toaletă”

16.08.2018 | 19:37
Raspunsul primit de patronul lui Napoli dupa ce a declarat ca stadionul este o toaleta
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai excentrici oameni din fotbalul italian, patronul lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, a declarat recent că stadionul pe care echipa își dispută meciurile de acasă “este o toaletă”. De Laurentiis este nemulțumit că autoritățile locale nu se ocupă de îngrijirea arenei din Napoli, însă declarația lui l-a enervat la culme pe primarul localității, Luigi De Magistris. “Păi nu a făcut nimic să repare așa-zisa toaletă”, este răspunsul primit de patronul lui Napoli de la edil.

Primarul din Napoli i-a dat replica lui De Laurentiis, după declarația acestuia din urmă cu puțin timp. “Am rămas șocat de unele afirmații ale lui De Laurentiis. El spune că stadionul San Paolo e o toaletă. Păi nu a făcut nimic să repare așa-zisa toaletă. El, spre deosebire de ceilalți președinți, nu a băgat un euro, dar a găsit bani pentru alte afaceri”, a spus Luigi De Magistris, făcând referire la faptul că De Laurentiis a achiziționat clubul Bari.

ADVERTISEMENT

Arena este închiriată de la autoritățile locale și a intrat în renovare în această vară. Primarul din Napoli a vorbit și despre posibilitatea ca orașul să aibă un stadion nou. “În ceea ce privește contractul, am avut o întâlnire, iar în ziua următoare s-a răzgândit. Stadionul aparține orașului, nu a existat vreodată o ofertă de a-l vinde. Un stadion nou? Ni s-a împotrivit, vorbim despre nimic. Ar trebui să fie mulțumit – așa cum e în zilele impare – de munca făcută la San Paolo”, a mai spus De Magistris.

Răspunsul primit de patronul lui Napoli după ce a declarat că stadionul “este o toaletă”

Construit în anul 1959, stadionul San Paolo este a treia arenă ca mărime din Italia, după San Siro din Milano și Olimpico din Roma. Are o capacitate de peste 60.000 de locuri și a fost renovată în anul 1989 pentru a găzdui partide la Campionatul Mondial 1990.

ADVERTISEMENT

Se pare că patronul lui Napoli nu este agreat nici de suporterii clubului, care s-au contrat cu el în canotnamentul echipei, în timpul unui antrenament deschis pentru fani. Întâlnirea dintre napoletani și Aurelio de Laurentiis a fost una cu scântei.  Suporterii i-au reproșat că nu a adus până acum niciun star la echipă. “Să visezi înseamnă să nu trăiești realitatea. Tot timpul aud de visuri la Napoli. Voi, napoletanii, meritați să vând echipa unui chinez! Dar nu voi face asta cât voi trăi. Napoli va fi clubul meu”, a declarat patronul clubului când a fost întrebat dacă are planuri mari pentru echipă.

Napoletanii l-au certat pe Aurelio de Laurentiis pentru lipsa unei strategii de transferuri, dar patronul lui Napoli le-a spus că echipa are deja jucători de valoare și nu are nevoie de alții. “Vă plângeți inclusiv de prețurile abonamentelor, dar ar trebui să le fac de 10 ori mai mari. Când va fi stadionul meu, veți vedea”, le-a transmis de Laurentiis. Unul dintre suporteri i-a spus la un moment dat că vrea să ia campionatul, iar acesta a replicat: Atunci ar trebui să ții cu Juventus.Benzema, Di Maria și Cavani  au fost așteptați la Napoli în această vară, însă niciunul dintre ei nu a ajuns până acum în Italia. La cum merg lucrurile la gruparea italiană, cel mai probabil nici până la finalul perioadei de transferuri nu va face nicio achiziție importantă.