News

Răsturnare de situaţie. Ce se întâmplă, de fapt, cu coronavirusul. Experţii OMS, concluzie fermă

02.06.2020 | 07:38
Rasturnare de situatie Ce se intampla de fapt cu coronavirusul Expertii OMS concluzie ferma
ADVERTISEMENT

Experții OMS și mai mulți oameni de știință din întreaga lume au tras o concluzie fermă în ceea ce privește coronavirusul și puterea lui de a lovi în această perioadă.

Experţii OMS, concluzie fermă despre coronavirus

Conform Mediafax, care citează Reuters, concluzia experților Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) este că nu există dovezi care să arate că noul tip de coronavirus și-a pierdut din putere.

ADVERTISEMENT

Epidemiologul OMS, Maria van Kerkhove, susține că nu există date științifice care să ateste această variantă și este susținută în acest demers și de alți experți în virusuri și boli infecțioase.

”În ceea ce privește transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat și nici din punct de vedere al gravitpții nu s-a schimbat nimic”, a declarat Maria van Kerkhove.

ADVERTISEMENT

Doi medici italieni susțin că virusul și-a pierdut din intensitate

Șeful Spitalului San Raffaele din Milano, Alberto Zangrillo, a spus duminică, la un post de televiziune, că virusul și-a pierdut foarte mult din intensitate și practic el nu mai există din punct de vedere clinic în Italia.

Medicul a precizat că testele efectuate în ultimele 10 zile au arătat o încărcătură virală în termeni cantitativi, care a fost cu mult mai mică în comparație cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două.

ADVERTISEMENT

El a fost susținut în afirmațiile sale de Matteo Bassetti, șeful clinicii de boli infecțioase din spitalul San Martino din Genova, care a afirmat că puterea pe care virusul a avut-o acum două luni nu este aceeași putere pe care o are astăzi.

Declarațiile făcute de cei doi doctori au fost contrazise imediat de oficiali din Ministerul Sănătății, care au avertizat că este prea devreme pentru a fi proclamată victoria împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Italia ocupă locul trei în lume la  numărul de decese înregistrate, cu 33.415 victime, și este pe poziția a șasea la numărul de cazuri de CIVOD-19, cu 233.019 bolnavi. Cu toate acestea, noile infecții și decese au scăzut constant în luna mai.

ADVERTISEMENT