Fotbal international

Răsturnare de situație după acuzele de blat de la PSG – Steaua Roșie. Ce au decis sârbii

13.10.2018 | 23:24
Rasturnare de situatie dupa acuzele de blat de la PSG  Steaua Rosie Ce au decis sarbii

Cotidianul L’Equipe a dat publicității în această săptămână o informație care a făcut repede înconjurul internetului: PSG – Steaua Roșie 6-1, contând pentru etapa a doua din grupele Champions League, ar fi fost aranjat pentru pariuri, iar un oficial al clubului din Serbia ar fi pariat cinci milioane de euro prin interpuși.

UEFA a deschis o anchetă în această privință, la fel ca autoritățile franceze. De notat faptul că jurnaliștii de la L’Equipe au dezvăluit exact și tipul de pariu pe care s-a mizat această sumă colosală: victorie la fix cinci goluri diferență pentru PSG. Cota medie la casele de pariuri era de 6.75, ceea ce înseamnă că încasările s-ar fi ridicat la aproximativ 34 de milioane de euro.

Ce au decis sârbii după acuzele de blat de la meciul cu PSG

Steaua Roșie Belgrad a publicat două comunicate oficiale în decurs de o zi pentru a se apăra acuzelor lansate de jurnaliștii francezi. Mai mult, în cel de-al doilea comunicat, sârbii au anunțat că vor da în judecată prestigiosul cotidian pentru defăimare.

“Noi am angajat un avocat în Franţa care a examinat posibilităţile juridice de depune plângere împotriva L’Equipe pentru că a lezat onoarea clubului”, se arată în cel de-al doilea comunicat.

“Steaua Roşie va continua să insiste pentru stabilirea adevărului şi pentru ca manipulatorii şi informatorii care sunt responsabili de această afacere să fie deferiţi justiţiei ca să răspundă pentru actul lor ruşinos”, au mai scris sârbii.

Avocatul lui Napoli anunță pedepse dure

Avocatul clubului Napoli, formație ce se află în grupă cu PSG și Steaua Roșie Belgrad, e de părere că sârbii vor avea mari probleme cu UEFA și riscă o suspendare îndelungată din cupele europene.

Francezii nu riscă foarte mult. De fapt, aproape nimic. În schimb, pentru sârbi situaţia e imposibilă. Dacă UEFA confirmă acuzaţiile, nu ştiu cum ar putea scăpa. În cel mai bun caz, vor fi excluşi din competiţie. Dar apoi rămâne de văzut pe ce perioadă“, a precizat Mattia Grassani, în cotidianul napoletan Il Mattino.