News

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal din Târgu Jiu. Greșeala făcută de șoferița care a călcat-o pe secretarea președintelui CJ Gorj: ”Așa s-a întâmplat”

Cum s-a produs, de fapt, accidentul mortal din Târgu Jiu în care o femeie a fost ucisă. Șoferița care a produs accidentul a făcut o greșeală fatală
07.06.2024 | 21:29
Rasturnare de situatie in cazul accidentului mortal din Targu Jiu Greseala facuta de soferita care a calcato pe secretarea presedintelui CJ Gorj Asa sa intamplat
Ce spun specialiștii în conducere defensivă despre producerea accidentului din Târgu Jiu. Cum a greșit șoferița care a ucis o femeie. Sursa foto: Observator
ADVERTISEMENT

Un accident tragic și neobișnuit a avut loc, în urma căruia secretara președintelui Consiliului Județean Gorj și-a pierdut viața, după ce a fost lovită de mașina colegei sale de muncă.

Accident fatal în Târgu Jiu. A confundat pedalele mașinii

Sora victimei a fost martoră la incidentul șocant, potrivit Observator. Se pare că șoferița, aflată la volanul unei mașini cu transmisie automată, a confundat pedala de frână cu cea de accelerație.

ADVERTISEMENT

Experții în domeniul auto susțin că astfel de accidente devin tot mai frecvente, din cauza lipsei instruirii în poligon la școlile de șoferi. Incidentul a fost surprins pe cameră.

Accidentul a avut loc în Târgu Jiu și a fost înregistrat de o cameră de supraveghere. În imagini, se observă cum victima și sora sa discută într-o parcare cu prietena lor, care era la volanul unui SUV.

ADVERTISEMENT

După ce își iau rămas bun și se sărută, înainte ca femeia de 56 de ani să închidă ușa mașinii, șoferița demarează în marșarier. Aceasta lovește victima, o doboară la pământ și trece cu mașina peste ea.

Martorii au fost șocați de scena la care au asistat

Vehiculul se oprește doar când lovește o altă mașină. Martorii afirmă că șoferița, conducând o mașină automată, a confundat pedala de frână cu cea de accelerație.

ADVERTISEMENT

„A adus-o din oraş, voia să o lase, voia să vorbească şi cu cealaltă soră şi aşa s-a întâmplat cazul”, spune un tânăr. „Eram la ştiri şi am auzit bubuitura. Nu venise nici Salvarea, nici Poliţia când am coborât eu”, adaugă un bărbat, potrivit Observator.

Sora victimei a strigat disperată și a sunat la 112. Șoferița, realizând ce s-a întâmplat, a intrat în panică și a început să își smulgă părul. Colega victimei, care se afla la volan, a intrat în stare de șoc și a reușit cu greu să comunice cu polițiștii.

ADVERTISEMENT

„Medicii au iniţiat manevrele de resuscitare, dar, din păcate, femeia nu a răspuns”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu. “Aici a fost jos şi nora mea a încercat să o resusciteze, dar degeaba”, spune o femeie.

Avertismentul specialiștilor

Specialiștii în conducere defensivă avertizează că astfel de accidente s-ar putea repeta, deoarece la școlile de șoferi nu se mai desfășoară ore de instruire în poligon.

„Noi suntem obişnuiţi ca odată ce am luat permisul să nu mai trece prin niciun fel de pregătire. Poligonul şi condusul defensiv ar juca un rol deosebit, ar fi bine ca cei care se apucă de permis să înveţe într-un mediu sigur, să ştie să controleze puţin maşina şi apoi să intre în traficul de zi cu zi”, a explicat pentru sursa citată Emil Gâtej, expert conducere defensivă.

„Conducătorul auto deținea permis de conducere corespunzător și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Ioana Nanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Acesta nu este un caz izolat. Cu aproximativ patru luni în urmă, la Timișoara, o cursantă lăsată singură într-o mașină automată a școlii de șoferi a apăsat pedala de accelerație și a lovit o femeie al cărei vehicul se defectase și era pe mijlocul drumului. Din fericire, victima a scăpat doar cu câteva zgârieturi și o sperietură zdravănă.

ADVERTISEMENT