Alegeri 2024

Răsturnare de situație în cazul alegerilor de la Costinești. Decizia de ultimă oră a BEC

Răsturnare de situație în cazul alegerilor de la Costinești. Biroul Electoral Central reanalizează situația voturilor de la alegerile din 9 iunie.
17.06.2024 | 18:04
Rasturnare de situatie in cazul alegerilor de la Costinesti Decizia de ultima ora a BEC
Răsturnare de situație în cazul alegerilor de la Costinești. Sursa foto: freepik.com/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa a anunțat, luni, că Biroul Electoral Central (BEC) va repune în discuţie situaţia alegerilor de la Costineşti.

Răsturnare de situație în cazul alegerilor de la Costinești

Decizia BEC vine la numai câteva zile după ce la finalul săptămânii trecute a respins cererea de anulare a scrutinului electoral din localitatea Costinești, județul Constanța.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța, Vlad Jipa, a transmis că “în cadrul BEC se repune în discuţie subiectul Costineşti”.

“Conform ultimului proces verbal de îndreptare eroare materială de astăzi 17.06.2024 al BECL Costineşti, scorul pentru primar este 772 la 771, diferenţă de un vot.

ADVERTISEMENT

Conform listelor electorale suplimentare pentru locale, la poziţia 24 a votat fără a avea dreptul cetăţeanul ucrainean (…).

Pe listele electorale suplimentare pentru europarlamentare, fără a avea drept de vot, cetăţeanul ucrainean (…) a votat la poziţia 42″, a declarat reprezentantul BEJ Constanţa.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că la finele săptămânii trecute, BEC a respins cererea formulată de Partidul Social Democrat – filiala Constanţa de a anula alegerile în Circumscripţia Electorală nr. 29 Costineşti.

După analiza detaliată a documentelor justificative, pe care le-a primit de la Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr. 29 Costineşti, BEC a concluzionat că este necesară anularea alegerilor pentru administraţia publică locală din data de 9 iunie.

ADVERTISEMENT

La baza acestei decizii stau numeroase nereguli constatate de BECC. În adresa formulată către BEC, reprezentanții Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală au menționat că două persoane, dintre care una este un cetăţean ucrainean, au votat fără a avea acest drept.

 „Locțiitorul BECL Costinești a constatat faptul că 2 cetățeni ucraineni au votat fără a avea dreptul. Dumnealui a pus în discuție reluarea votării“, au transmis reprezentanții BEJ.

După alegerile din data de 9 iunie, la Costinești, s-au numărat de mai multe ori voturile, iar în cele din urmă a fost desemnat câştigător la funcţia de primar al localității candidatul din partea PNL, care s-a clasat pe primul loc la o diferență de un vot, față de candidatul PSD.

ADVERTISEMENT