News

Răsturnare de situație în cazul Caracal! Ce spun legiștii

20.08.2019 | 14:54
Rasturnare de situatie in cazul Caracal Ce spun legistii

INML reia testele ADN pentru oasele găsite în pădure, cele despre care Gheorghe Dincă a spus că îi aparțin Luizei. La examenele anterioare, Institutul Mina Minovici nu a putut stabili un profil genetic cu exactitate, deci nu se știe dacă acele oase sunt sau nu ale tinerei dispărute pe 14 aprilie.

INML reia testele ADN după ce nu s-a putut stabili cui aparțin oasele găsite în pădurea din Caracal

Examinarea probelor găsite în pădurea de la marginea Caracalului este una mai complexă și necesită mai mult timp, susțin legiștii. George Curcă, directorul INML, a precizat pentru presă că rezultatele pe care le-a primit recent DIICOT sunt unele preliminare, iar informațiile apărute în spațiul public nu reprezintă, așadar, o concluzie finală.

„La acest moment, INML „Mina Minovici” Bucureşti, prin experţii săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activităţi specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal. Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public, INML Mina Minovici Bucureşti nu a emis comunicate, ci a intocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale”, a declarat directorul instituției, scrie MEDIAFAX.

teste adn caracal
Gheorghe Dincă le-a declarat procurorilor că a aruncat oasele Luizei în pădure. Sursa foto: digi24.ro

„Materialul osos este în stare avansată de degradare”

Cu alte cuvinte, specialiștii care lucrează la aceste teste trebuie să facă mai multe comparații cu alte profiluri genetice și să stabilească mult mai exact elemente care pot ajuta anchetatorii în această speță care de 3 săptămâni a hipnotizat o țară întreagă. Sâmbăta trecută, INML a anunțat că nu a putut fi găsit niciun profil ADN de pe urma probelor recoltate de procurori, chiar dacă tot legiștii au spus că oasele ar aparține unei victime de sex feminin cu vârsta între 15 și 19 ani.

„În acest sens, se continuă efectuarea testelor şi procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiţiei, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare”, a mai spus Curcă.