News

Răsturnare de situație în cazul Caracal! Mama Luizei Melencu susține că Gheorghe Dincă este nevinovat: „Merg pe varianta că va fi ucis”

21.05.2020 | 19:45
Rasturnare de situatie in cazul Caracal Mama Luizei Melencu sustine ca Gheorghe Dinca este nevinovat Merg pe varianta ca va fi ucis
ADVERTISEMENT

Chiar dacă s-au scurs deja luni întregi de când Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu au dispărut fără urmă, fiind răpite, sechestrate și violate de Gheorghe Dincă, un mecanic auto din Caracal, cazul lor rămâne învăluit în mister. În cursul zilei de miercuri, 20 mai, a avut loc la Tribunalul Olt primul termen al procesului, în prezența inculpatului, care a venit cu noi declarații incredibile. Acesta a susținut în fața judecătorilor că a fost obligat să își asume crimele, deși nu le-a ucis pe cele două fete.

Mama Luizei Melencu este convinsă că Gheorghe Dincă nu i-a ucis fiica

Afirmațiile bărbatului de 66 de ani sunt întărite și de Monica Melencu, care susține că fiica sa nu și-a găsit sfârșitul în casa acestuia. Totodată, femeia a declarat că dosarul nu conține nicio dovadă concretă cum că tânăra de 19 ani nu ar mai fi încă în viață.

ADVERTISEMENT

Cât despre probele recoltate de anchetatori de-a lungul timpului, acestea ar fi fost implantate, astfel încât Dincă să pară autorul celor două crime. De îndată ce va ajunge în închisoare, monstrul din Caracal va fi ucis pentru ca identitatea adevăraților vinovați să rămână ascunsă, este de părere mama Luizei.

Ce a spus Monica Melencu după primul termen al procesului

Sinceră să fiu a fost o neputință, în privința mea. Neavând nicio posibilitate să punem o întrebare, nu am fost lăsați. M-a indignat faptul că el nu a răspuns la niște întrebări.

ADVERTISEMENT

Uitându-mă la Risipițeanu, el îmi făcea un semn, când ne-am ridicat cu apărătorii, el nu ne cunoștea, că el nu este vinovat. I-am zis că nu e adevărat că tu nu ai violat-o pe Luiza. Gheorghe Dincă a răbufnit, că a fost pus sub presiune să dea acele declarații.

Noi am spus de la început că aceste ordine au venit de la București. Acel Barbu mi-a zis că eu nu mai ies, că trebuie să dau testul ADN.

ADVERTISEMENT

A spus că o să dau și nume. În momentul în care mi-au fost refuzate acele excepții, el în ultimul moment a răbufnit: a vrut să vorbească, pentru că Risipițeanu îi spunea mereu „spune, spune”. A spus că totul a fost sub presiune, asta a spus Dincă.

Acele două crime i-au fost impuse. Că l-au ținut în curte, că nu știe ce i-au plantat, că a văzut apoi la TV ce i s-a înscenat. El refuză să spună unde sunt fete. Categoric e implicată familia și nu răspunde la întrebarea unde sunt fetele.

ADVERTISEMENT

Nu pot să spun că am avut încredere în el. Ordinele acestea au venit de la București. Acel Barbu Daniel care a fost alături de el. E o rotiță dintr-un angrenaj. La răspunsul pe care l-am cerut el, unde sunt fetele, refuză și deviază la alt subiect.

Dincă a spus ieri cu subiect și predicat că nu a știut…bun…că asta e versiunea lui. A schimbat versiuni peste versiuni. Nu a știut ce se încurcă. Totul a fost o înscenare. Nu îmi trece prin cap ca Luiza să fie ucisă.

Sunt interese mari, e implicată familia. Nu știu ce l-ar costa pe acest om. El a făcut ceva. Aceste crime nu le-a făcut, dar nu îl putem exclude din acest joc. Nu îi luăm apărarea unui presupus criminal. Nu s-a pomenit așa ceva, ca noi să-i luăm apărarea.

Luiza a fost traficată. Am citit dosarul în prezența doamnei avocat, de la cap la coadă. Nu văd o probă care să arate că Luiza este moartă, incinerată. Cum pot să fiu de acord? Nu există nici măcar un certificat.

Cum pot să accept că are impuse două crime? În România s-a vorbit vreodată despre trafic de persoane? Exact. Ei sunt conștienți ce s-a întâmplat cu Luiza. Sunt 3 luni de la dispariția fiicei mele până la Alexandra.

A fost scoasă din țară. Știți cât am fost batjocoriți de instituții? Când a dispărut, ne-au pus la detectorul de minciuni? Oare noi suntem capabili să înscenăm așa ceva? Dacă am fi știut ce s-a întâmplat cu Luiza?

Pe Dincă nu l-au pus la detector. De ce? Pentru că a fost protejat. Am simțit și o neputință la el. Dar ieri era alt caracter. Nu ca momentul în care făcea reconstituirea. Era un al doilea Dincă. Presiuni categoric s-au făcut asupra noastră. Oricum am fost induși în eroare. Pista inițială a fost un Făt Frumos. A fugit cu cineva la 18 ani!

Am primit 2 telefoane, când a primit tatăl meu: când a zis că Luiza a plecat de acasă. Telefonul 2 a fost că Luiza a ajuns cu bine în Elveția. În momentul când tatăl meu m-a sunat și mi-a zis că Luiza nu răspunde la telefon, eu eram plecată din casă… Niciun moment nu am crezut că Luiza e plecată. Nu am crezut. Mi-a zis că nu răspunde. Mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva. Nu spun asta că sunt mama Luizei.

Ultima dată Dincă avea mască și cască de plastic. A zis că i s-a făcut rău, a stat pe scaun. Apoi a răbufnit când a fost întrebat de Luiza și Alexandra. A stat numai cu capul în jos. Risipițeanu, omul ăsta, îmi pare foarte rău, dacă aș fi în situația lui. Nu e un complice.

Pe mine m-a amenințat Dincă cu moartea, ca să spun că am violat-o pe Luiza. El a recunoscut ieri că nu e vinovat. Când s-a urcat în mașină, la cum o cunosc eu pe Luiza, m-am uitat la neconcordanțele din telefon, ea nu se urca singură, ea a recunoscut pe cineva în mașina aia.

A fost indusă în eroare, a avut încredere în acea persoană. Nu avea prieteni dubioși, toate neconcordanțele apare în zonele asta: Craiova, Caracal. A fost cineva din preajma noastră. Cineva care cunoștea foarte bine totul. La 11.28 a vorbit cu tatăl ei. La 11.36 era luată de Dincă. Iese din raza Caracalului. A fost un risc să treacă prin fața porții.

În mașină era Dincă și o altă persoană pe care o cunoștea. S-a întâmplat ceva, când a făcut reconstituirea. Sunt foarte, foarte multe neconcordanțe în acest dosar. E o încrengătură.

Rețele au fost și vor fi la Caracal. Am stat 20 de ani în Caracal, aduceți-vă aminte de 2012, aceste rețele au fost dintotdeauna. Să sperăm că n-o să se întâmple ce s-a întâmplat cu Cocoș, care a fost ucis în 2012 în pușcărie.

Merg pe varianta mea că Dincă va fi ucis. Că angrenajul acela e mult mai mare! Acel dosar s-a dovedit să fie mușamalizat. Datorită cazului Alexandra, care a sunat la 112 a pornit întreaga anchetă. Nu pot să înaintez, mă oprește un zid, mi-a zis procurorul de caz. Exact. Răspunsul în 3 luni de zile. Când s-a întâmplat cu Alexandra, au inclus-o pe Luiza în acest caz.

Părerea mea e că e un zid politic. Au știut ce s-a întâmplat cu fetele. Adevărul nu s-a vrut. Cel puțin al Luizei. Sunt trei luni! Să umbli din ușă în ușă, ajunsesem la televiziune, cu toată durerea. La poarta lui Dincă era procurorul și 4 mașini de jandarmi. Oamenii au făcut descinderea la ora 6. Ce au așteptat?”, a declarat mama Luizei Melencu la Gândul Live.

ADVERTISEMENT