News

Decizie de ultimă oră în cazul copilului împuşcat de propriul frate. Proprietarul armei, arestat. Update

05.05.2021 | 11:25
Decizie de ultima ora in cazul copilului impuscat de propriul frate Proprietarul armei arestat Update
ADVERTISEMENT

Proprietarul armei cu care un copil de cinci ani a fost împușcat moral, luni, a fost arestat. Bărbatul a lăsat arma nesupravegheată și un băiețel de opt ani și-a ucis propriul frate.


UPDATE, 05 mai 2021, ora 11:31

Bărbatul de 49 de ani care a lăsat nesupravegheată o armă neletală, cu care a fost ucis un copil de cinci ani, a fost arestat preventiv. Inspectoratul de Poliție Mureș a anunțat că individul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

„În continuarea cercetărilor, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a bărbatului de 49 de ani, din Târgu Mureș. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă neletala fără drept și complicitate la uz de armă neletala fără drept”, a transmis IPJ Mureș.

El a fost reținut de oamenii legii în cursul zilei de marți, după tragicul eveniment din a doua zi de Paște, 3 mai, când un copil a găsit arma lăsată nesupravegheată de bărbat și a început să se joace cu fratele său, pe care l-a țintit și împușcat mortal. Cercetările continuă în acest caz.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, 04 mai 2021, ora 13:51/Răstunare de situație în cazul armei cu care a fost ucis un copil

Nelu Toncean, bărbatul de 49 de ani care este proprietarul armei de foc care a fost lăsată nesupravegheată și a dus la uciderea unui copil de cinci ani a fost reținut de oamenii legii. Arma a fost găsită de un băiețel de opt ani, care și-a împușcat din greșeală fratele mai mic, de cinci ani. Copilul nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din Mureș au dispus arestarea bărbatului, care a fost dus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, a anunțat IPJ Mureș. El a recunoscut că arma este a lui și că în momentele în care a avut loc tragedia era în timpul liber.

Potrivit reprezentanților de la Ocolul Silvic Mureș, arma nu aparținea instituției, iar ei au susținut varianta bărbatului, potrivit căreia el se afla în timpul liber când copilul a luat arma lăsată nesupravegheată, transmite Antena 3.

ADVERTISEMENT

Copil de cinci ani, ucis de fratele mai mare cu o armă neletală

Primele verificări ale polițiștilor arată că mai multe familii au ieșit la picnic. Printre aceștia, se afla și un pădurar, care avea asupra lui o armă neletală de agrement, cu compresie. El a lăsat arma nesupravegheată, iar ea a fost găsită de un copil de opt ani, care a început să se joace cu ea.

Evenimentul a avut o urmare tragică, deoarece copilul de opt ani și-a împușcat fratele mai mic, în vârstă de cinci ani, cu arma respectivă. El nu a supraviețuit.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, iar oamenii legii investighează în continuare circumstanțele în care s-a produs acest eveniment nefericit.

Copiii se jucau în pădure, în timp ce adulții erau la picnic, în comuna Mădăraş din judeţul Mureş. Alicele l-au lovit pe copilul de cinci ani în piept, după ce fratele său a tras înspre el, iar medicii sosiți acolo nu au mai putut face nimic.

ADVERTISEMENT
Tags: