News

Răsturnare de situaţie în cazul crimelor de la Oneşti. Soţia ucigaşului, arestată preventiv

02.03.2021 | 18:50
Rasturnare de situatie in cazul crimelor de la Onesti Sotia ucigasului arestata preventiv
ADVERTISEMENT

Soția bărbatului din Onești care a omorât doi muncitori a fost arestată preventiv de autorități, fiind acuzată de complicitate la lipsirea de libertate. Surse din anchetă susțin că în geanta femeii s-ar fi găsit mai multe coliere de plastic, identice cu cele pe care agresorul le-a folosit ca să lege mâinile ostaticilor.

Soția bărbatului care a ucis cei doi muncitori în Onești este complice la crima făcută de soțul ei. Aceasta se afla cu un etaj mai sus și transmitea bărbatului ei fiecare mișcare făcută de polițiști.

ADVERTISEMENT

Soția, complice-cheie la odioasa crimă

În ziua crimei, soția se afla într-un apartament situat cu un etaj mai sus, la niște prieteni de familie. În fapt, ea este ca care și-a anunțat bărbatul că în bloc se aflau muncitori de la firma care preluase apartamentul.

Muncitorii erau acolo să facă activități de renovare și să se ocupe de tabloul electric al apartamentului.

ADVERTISEMENT

După ce a fost anunțat de soție că în apartament se află o echipă de muncitori, bărbatul a venit peste aceștia înarmat cu un cuțit uriaș. El a reușit să-i imobilizeze pe amândoi și apoi a sunat la 112 să anunțe că-i va ucide dacă nu i sunt îndeplinite cerințele.

Inițial,  bărbatul a cerut să-i fie restituit apartamentul, apoi a cerut suma de 300.000 de euro în contul apartamentului. A mai avut și alte cerințe, printre care se numără și aceea de a vorbi cu un ministru.

ADVERTISEMENT

În geanta soției s-au găsit coliere identice cu cele folosite la legarea muncitorilor

În loc să-l oprească de la faptele de violență, soția îl încuraja. Mai mult, în geanta acesteia s-au găsit mai multe coliere de plastic care sunt identice cu cele pe care agresorul le-a folosit ca să lege mâinile celor doi bărbați.

Cu toate că polițiștii au considerat că bărbatul nu era periculos, la verificări a ieșit că acesta avea 4 condamnări.

ADVERTISEMENT

“Are 4 condamnări anterioare, în 1987, 1991, 1993 şi 2010, cea din 2010 este o condamnare din Italia, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Din toată această anamneză pe care noi, investigatorii, am creat-o la momentul respectiv, dacă știam că este violent, nu ne-a atestat un comportament violent.

Ba mai mult, verificările care s-au făcut la familie, în mediile frecventate, cercurile, nu spuneau nimic că el ar putea avea un declic sau o “explozie”, ca ceva sa-i motiveze acest gest.

De altfel, aşa cum au menționat şi colegii, la un moment dat fusese adus într-un punct favorabil Poliției şi situației în sine. Pentru că acceptase să să intre în contact cu noi, să vadă documentele şi aşa mai departe. Au fost nişte situaţii tactice care au fost dezvoltate la momentul respectiv şi zic eu că urmau să aibă chiar un rezultat bun”, conform polițiștilor.

Soția îi spunea că face bine ce face

Bărbatul îi transmitea soției tot ceea ce face iar aceasta îi transmitea fiecare mișcare făcută de polițiști, În tot acest timp, aceasta îl încuraja și-i spunea că este bine ceea ce face, în loc să îl calmeze și să încerce să evite dubla crimă.

“El avea încredere şi era asigurat că soţia lui este acolo. Este foarte adevărat că soţia lui i-a transmis că face bine ceea ce face. Motiv pentru care, la momentul de faţă, este prezentată cu propunere de arestare”, informează autoritățile.

Firma la care erau angajaţi cei doi muncitori care au murit deţinea, aşadar, apartamentul încă din 2008, în urma unei decizii a instanţei, dar locuinţa nu fusese folosită deloc de companie şi, potrivit reprezentanţilor acesteia, recent se luase decizia de a renova imobilul pentru a caza alţi angajaţi ai firmei respective.

Cei doi muncitori, electricieni de profesie, au fost trimişi acolo pentru a face o evaluare în vederea unei viitoare renovări şi se pare că vecinii sunt cei care l-au anunţat pe fostul proprietar că sunt persoane prezente în apartament.

Bărbatul a mers acolo, i-a ameninţat pe cei doi cu cuţitul şi a sunat la poliţie pentru a cere ca răscumpărare o sumă de bani, astfel încât să încerce să recupereze apartamentul pierdut”, conform Digi 24.

Într-un final, într-un moment de supărare declanșat de faptul că una din victime a încercat să scape, conform autorităților, Gheorghe Moroșan i-a înjunghiat mortal pe cei doi muncitori.

 

 

ADVERTISEMENT