News

Răsturnare de situație în cazul fetiței de 12 ani găsită moartă într-un apartament din București. Concubinul mamei și-ar fi amenințat cu moartea și fosta soție

Noi detalii din anchetă arată că bărbatul care ar fi ucis-o pe fata de 12 ani din canapea ar fi amenințat-o cu moartea inclusiv pe fosta sa soție.
09.06.2023 | 23:57
Rasturnare de situatie in cazul fetitei de 12 ani gasita moarta intrun apartament din Bucuresti Concubinul mamei siar fi amenintat cu moartea si fosta sotie
Răsturnare de situație în cazul fetiței de 12 ani. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul i-ar fi mărturisit mamei sale că i-a ucis fiica concubinei, însă susține că nu a fost cu intenție. Bărbatul i-ar fi spus mamei sale că s-a certat violent cu concubina sa, mama fetei, iar din întâmplare a împins-o pe fată care s-a lovit de marginea ”căzii și a început să sângereze și să tremure”.

Răsturnare de situație în cazul fetiței de 12 ani

Aceste spuse sunt contrazise de autopsie, care a arătat că moartea fetei a fost ”violentă, s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix”. De altfel, fosta soție a bărbatului a dezvăluit că acesta era violent și avea accese de gelozie, amenințând că o omoară, după care o va băga într-un sac și o va arunca într-un canal.

ADVERTISEMENT

Totodată, bărbatul obișnuia să-și lovească violent fiul minor cu furtunul în zona capului, copilul fiind afectat și în prezent de problemele cauzate de bătăi. Bărbatul se pare că ar fi ajuns în Olanda cândva pe 25 mai, când s-a angajat la o fermă, însă nu a mai fost de găsit când urma să înceapă lucrul.

Cel mai probabil bărbatul s-a speriat când a auzit că este căutat de autorități, mai ales că mama fetei fusese reținută de polițiștii din Spania. ”La data de 03.06.2023, în apartamentul nr. … din … a fost identificat cadavrul unei persoane de sex femeiesc, cu identitate necunoscută. Cadavrul a fost identificat în lada canapelei din sufrageria apartamentului, în stare de putrefacţie, învelit în saci menajeri.

ADVERTISEMENT

În cauză s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale asupra cadavrului de sex femeiesc. Ulterior efectuării autopsiei medico-legale, medicul legist a formulat concluzii preliminare în care a menţionat că moartea persoanei de sex femeiesc a fost violentă, s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix. Data probabilă a decesului a fost menţionată ca fiind cu aproximativ trei săptămâni anterior descoperirii cadavrului (03.06.2023)”, era menționat în încheierea de şedinţă din 7 iunie.

Prin aceasta a fost decis arestul preventiv pentru 30 de zile pentru Marcel Ilie Serbuc, concubinul bănuit de crimă, originar din Suceava. Bărbatul se mutase în apartamentul din București pe 31 martie, și achitase integral chiria pe luna aprilie, însă a avut probleme cu plata chiriei pe luna mai, motiv pentru care proprietarul a ajuns la apartament și a descoperit cadavrul îndesat într-o canapea.

ADVERTISEMENT

De altfel, vecinii au început să se plângă că din apartament se simte un miros puternic de putrefacție, lucru care l-a convins pe proprietar să vină în Capitală și să investigheze situația. Se pare că atât mama fetei, cât și concubinul, au dispărut din București pe 11 aprilie, deși se știa că fata lor locuia cu ei.

Ultima oară când fata ucisă a fost contactată de tatăl său a fost pe 9 aprilie, conform News.ro. Mama a fost arestată ulterior în Spania și le-a explicat anchetatorilor că fata de 12 ani era determinată să se întoarcă la tatăl său biologic. ”În aceeaşi dată, în jurul orei 14.00, martora s-a întâlnit cu numitul …, iar acesta i-a spus că minora a plecat la tatăl ei biologic şi că telefonul minorei era descărcat. Martora nu a mai putut contacta minora începând cu acea dată deoarece telefonul mobil al minorei era fără semnal”, mai este precizat în documentele instanței.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns acum să fie cel mai căutat om din România, deși cel mai probabil este fugit undeva în Europa. De reținut că bărbatul este considerat periculos de către oamenii legii. ”Fapta presupus săvârşită de inculpat este de natură să provoace puternică rezonanţă în cadrul societăţii, având în vedere urmările foarte grave ale infracţiunii de omor asupra unei fetiţe de numai 12 ani, modalitatea de comitere extrem de violentă, dar şi acţiunile ulterioare ale inculpatului, care ar fi pus cadavrul victimei într-un sac de gunoi, iar apoi l-ar fi ascuns în canapeaua din apartamentul închiriat şi a părăsit teritoriul României. Presupusa comitere a faptelor de către inculpat denotă o slabă capacitate empatică a acesteia, o desconsiderare a traumelor produse victimei şi un sistem de valori necesitând un proces complex de reconfigurare”, constată magistrații.

ADVERTISEMENT
Tags: