News

Răsturnare de situație în cazul George Floyd. De ce a murit, de fapt. Boala ascunsă de care suferea

04.06.2020 | 08:18
Rasturnare de situatie in cazul George Floyd De ce a murit de fapt Boala ascunsa de care suferea
ADVERTISEMENT

Răsturnare de situație în cazul George Floyd, americanul de culoar care a murit în timpul unei intervenții brutale a poliției, după ce a fost prezentat raportul final al autopsiei.

Răsturnare de situație în cazul George Floyd

Decesul lui George Floyd a dus la izbucnirea unor proteste extrem de violente în SUA, dar raportul final al autopsiei a răsturnat întreaga situație și cazul devine din ce în ce mai complicat.

ADVERTISEMENT

Conform Mediafax, care citează CNN, autopsia arată că acesta ar fi murit în urma unui stop cardiopulmonar și nu indică clar dacă decesul a fost provocat de gestul polițiștului care i-a ținut genunchiul pe gât timp de opt minute.

Doctorul Andrew Baker scrie în raport că gâtul lui Floyd a fost comprimat când genunchiul ofițerului Derek Chauvin a pus presiune pe el, dar nu concluzionează că aceasta a fost cauza directă a morții.

ADVERTISEMENT

George Floyd a testat pozitiv pentru COVID-19

Autopsia mai arată că George Floyd a prezentat o serie de vânătăi, tăieturi pe cap, față, gură, umeri, brațe și picioare, dar nu există nicio dovadă că acele răni i-ar fi provocat moartea.

Raportul oficial mai indică faptul că bărbatul avea probleme cardiace și un istoric de hipertensiune arterială. Un raport preliminar de toxicologie a găsit niveluri moderate de fentanil și metamfetamină în sânge.

ADVERTISEMENT

Autopsia arată, de asemenea, că George Floyd a testat recent pozitiv pentru COVID-19, dar nu există niciun indiciu că acesta a fost un factor în moartea sa.

Avocatul familiei lui George Floyd a anunțat că autopsia privată a relevat faptul că moartea acestuia a fost o crimă prin asfixiere şi pierderea circulaţiei sângelui, contrazicând astfel autopsia oficială.

ADVERTISEMENT

Procurorul care investighează moartea lui George Floyd în Minneapolis a decis reclasificarea faptelor drept omucidere voluntară, ceea ce înseamnă că ofițerul de poliție care l-a asfixiat ținând genunchiul pe gâtul său va fi pus sub acuzare pentru săvărșirea infracțiunii de omor calificat.

ADVERTISEMENT