News

Răsturnare de situație în cazul lui Cristian Cioacă. Soțul Elodiei nu mai vrea să scape de pedeapsa pentru accesarea ilegală a e-mailului acesteia

Răsturnare completă de situație în cazul lui Cristian Cioacă, soțul Elodiei. Polițistul s-a răzgândit într-un moment complet neașteptat.
07.12.2022 | 00:19
Rasturnare de situatie in cazul lui Cristian Cioaca Sotul Elodiei nu mai vrea sa scape de pedeapsa pentru accesarea ilegala a emailului acesteia
Cristian Cioacă, o nouă decizie radicală față de pedeapsa pentru accesare ilegală a e-mailului Elodiei. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristian Cioacă a decis că în final merită să fie pedepsit după ce a accesat ilegal e-mailul soției sale, Elodia Ghinescu, sau cel puțin așa pare de la distanță.

Cristian Cioacă s-a răzgândit la primul termen din proces

Acesta a decis că nu mai vrea să fie scutit de pedeapsa primită în acest caz.

Menționăm faptul că în primă fază, criminalul a solicitat ca din cazier să îi fie ștearsă condamnarea primită pentru accesarea ilegală a e-mailului Elodiei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Cristian Cioacă, cel care și-a dat și fiul în judecată în această toamnă, spera cel mai probabil că va putea fi eliberat condiționat în dosarul de omor.

Ulterior, când fiul său și hackerul care l-a ajutat să spargă e-mailul Elodiei au fost citați, Cristian Cioacă s-a răzgândit, chiar la primul termen.

ADVERTISEMENT

”Ia act de retragerea contestaţiei în anulare formulată de contestatorul Cioacă Constantin Cristian împotriva deciziei penale nr. 524 din data de 22.10.2014 pronunţată de Curtea de apel Brașov.

În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare.

ADVERTISEMENT

În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 680 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, se avansează Baroului Brașov din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”,  este decizia luată de instanță.

Amintim faptul că în acest proces, hackerul care l-a ajutat pe Cristian Cioacă să spargă e-mailul Elodiei, pe nume Adrian Nițu, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Toate mesajele avocatei Elodia Ghinescu se aflau pe acele servere

Toate acestea s-au întâmplat în urmă cu mai bine de 10 ani. Mai exact, în februarie 2009, procurorii de la DIICOT i-au trimis în judecată atât pe Cristan Cioacă cât și pe Adrian Marin Nițu pentru că au accesat serverele fără niciun drept.

Pe acele servere erau stocate toate mesajele avocatei Elodia Ghinescu, al cărei trup nu a fost descoperit nici măcar până astăzi.

Cei doi nu aveau niciun drept să facă acest lucru, spun procurorii DIICOT, care mai explicau atunci că numele de utilizator, dar și parola contului respectiv au fost folosite în mod fraudulos.

De asemenea, nici Cristian Cioacă și nici Adrian Nițu nu erau titularii serverelor respective, iar de aici a rezultat și pedeapsa celor doi.

Amintim că în urmă cu o lună de zile, polițistul a luat o altă decizie majoră care l-a vizat direct pe fiul său.

ADVERTISEMENT