Sport

Răsturnare de situație în cazul lui Erling Haaland. Borussia Dortmund i-a pus pe masă o ofertă fabuloasă

Erling Haaland este unul dintre cei mai curtați fotbaliști ai momentului, dar Borussia Dortmund nu vrea să renunțe cu ușurință la golgheterul său și i-a făcut o ofertă neașteptată.
21.12.2021 | 14:36
Rasturnare de situatie in cazul lui Erling Haaland Borussia Dortmund ia pus pe masa o oferta fabuloasa
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, președintele grupării germane, Hans-Joachim Watzke, lăsa să se înțeleagă că atacantul va ajunge cel mai probabil la Real Madrid.

Și asta după ce agentul Mino Raiola vorbea despre faptul că doar patru cluburi și-l pot permite pe clientul său: Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City.

ADVERTISEMENT

Ofertă monstruoasă a Borussiei Dortmund pentru Erling Haaland

Erling Haaland mai are contract cu Borussia Dortmund până în vara anului 2024, dar există o înțelegere conform căruia clauza sa de reziliere va scădea în această vară la 75.000.000 de euro, sumă accesibilă pentru mai multe formații europene de top.

Însă, nemții nu vor să-și piardă giuvaierul așa ușor și lucrează în secret la prelungirea contractului cu internaționalul german. Conform The Sun, oficialii lui Dortmund sunt pregătiți să-i ofere lui Haaland un salariu de 14 milioane de euro pentru a rămâne pe Signal Iduna Park.

ADVERTISEMENT

Este un venit fabulos pentru un jucător din Bundesliga care nu evoluează la Bayern Munchen, dar planul Borussiei este ca în același timp să-i mărească și clauza de reziliere astfel că atunci când doritorii vor mai bate la ușă să poată negocia de pe poziții de forță și să o obțină o sumă mult mai mare de bani.

Oficialii Borussiei pun presiune pe norvegian

Toate aceste planuri au fost confirmate cumva de declarațiile directorului sportiv Michael Zorc, care a dezvăluit că va exista o întrunire în acest sens cu Erling Haaland și reprezentantul său Mino Raiola pentru a se discuta disponibilitatea jucătorului de a continua la Dortmund și din vara lui 2022.

ADVERTISEMENT

”Evident că vrem ca Haaland să rămână la noi, dincolo de vara anului 2022. Nu vrem să renunțăm la el, nici măcar din motive financiare. Știm că are oportunitatea să plece, în anumite condiții, dar vom discuta cu el în curând, în următoarele săptămâni.

Vrem să avem anumite certitudini în privința situației lui. Avem un contract pe termen lung cu Haaland, așa că primul care trebuie să acționeze este el, nu noi. Pentru Borussia, totul va fi bine dacă va rămâne situația actuală”, a spus oficialul Borussiei.

ADVERTISEMENT

Granzii Europei, ”luptă” crâncenă pentru semnătura lui Haaland

Controversatul agent Mino Raiola vrea un comision de 55.000.000 de euro la transferul fotbalistului de 21 de ani, ceea ce ar însemna că echipa care va vrea să pună mâna pe jucător va trebui să plătească un total de 130.000.000 de euro.

În ultimele zile s-a scris insistent de posibilitatea ca FC Barcelona să-l deturneze pe Erling Haaland din drumul spre Santiago Bernabeu. Președintele Joan Laporta a avut chiar o întâlnire cu Raiola în care au discutat posibilitatea ca atacantul să semneze cu gruparea catalană.

Sosirea lui Ralf Rangnick la Manchester United poate fi un  atu serios pentru englezi în lupta pentru obținerea semnăturii starului norvegian. Haaland a fost convins de sfaturile lui Rangnick să semneze pentru RB Salzburg în 2019, echipa austriacă fiind parte a aceluiași concern comercial ca și RB Leipzig, pentru care lucra neamțul atunci.

ADVERTISEMENT