Răsturnare de situaţie în cazul medicilor de la Târgu Jiu acuzaţi că au întreţinut relaţii intime în spital

Cerasela Stafie   
în HotNews
30/11/2020, 18:22
Răsturnare de situaţie în cazul medicilor de la Târgu Jiu acuzaţi că au întreţinut relaţii intime în spital
Răsturnare de situaţie în cazul medicilor de la Targu Jiu acuzaţi că au întreţinut relaţii intime în spital Sursa foto: hepta.ro

Răsturnare de situație, în cazul cadrelor medicale acuzate că au întreținut relații intime printre bolnavii de Covid-19. S-au finalizat cercetările disciplinare în cazul asistentei și a medicului acuzați că au întreținut relații intime la secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, iar acuzațiile au fost declarate nefondate.

Cei doi au refuzat să ofere explicații cu privire la acuzațiile ce li se aduc și au apărut în fața respectivei comisii însoțiți de avocați.

O scrisoare anonimă a fost trimisă atât conducerii unității medicale, cât și Ministerului Sănătății. Doctorul și asistenta erau acuzati că ar fi întreținut relații sexuale în saloanele spitalului și că nu ar fi respectat recomandările cu privire la izolare, după ce s-au infectat cu Covid-19.

Decizie a Comisiei de disciplină, în cazul cadrelor medicale care ar fi întreținut relații intime la ATI

„La data de 24.11.2020, ora 14,00, doamna P. R. I. s-a prezentat la sediul unităţii (sala de şedinţe), împreună cu domnul avocat L. I. E., precizând că nu va da declaraţii, având în vedere că este o sesizare anonimă, care nu are ca fundament niciun probatoriu. Acelaşi lucru l-a făcut şi medicul”, au precizat reprezentații comisiei, potrivit Adevărul.

Comisia de disciplină a explicat cum a ajuns la concluzia că acuzațiile aduse celor doi sunt nefonadate. Cadrele medicale erau acuzate că ar fi întreținut relații intime în incinta unității medicale, neglijând pacienții, dar și în prezența celor internați la ATI.

Scrisoarea respectivă preciza și că cei doi ar fi petrecut o noapte la hotel, femeia fiind infectată cu Covid-19. Ulterior, potrivit respectului document, medicul s-ar fi prezentat la locul de muncă fără să intre în izolare.

„În perioada 19.10.2020-26.10.2020 a efectuat gărzi astfel: în data de 19.10.2020 şi în data de 25.10.2020, aşa cum rezultă din foile colective de prezenţă din luna octombrie 2020 de la Secţia ATI 1 şi ATI Covid, astfel că şi afirmaţiile făcute în sesizare cu privire la faptul că domnul dr. N. a fost pontat începând cu data de 19.10.2020 deşi nu era prezent la serviciu, sunt nereale. 

Referitor la faptul că, în perioada 19.10.-26.10.2020, domnul dr. N. P. şi doamna asistent P. R. I. ar fi avut legături de natură amoroasă în cadrul unităţii spitaliceşti, deşi aceasta a fost depistată pozitiv la testul rapid cu COVID-19 şi testul PCR în data de 19.10.2020 precizăm următoarele: 

Potrivit Foii colective de prezenţă şi pontajul aferent lunii octombrie 2020, rezultă că asistentul medical P. R. I., începând cu data de 19.10.2020 s-a aflat în concediu de odihnă până în data de 23.10.2020. Începând cu data de 26.10.2020, sus-numita a intrat în concediu medical, astfel că nu s-a aflat în incinta spitalului“, se arată în decizie.

Închide ×