Life

Răsturnare de situație în cazul morții cântăreței Mădălinei Manole! Profiler FBI: ”A fost ucisă, nu poate combate nimeni asta”

Noi detalii ies la iveală despre moartea Mădălinei Manole. Raportul toxicologic va fi prezentat instanței după ce un profiler FBI aduce noi probe și poate redeschide cazul.
01.03.2023 | 11:30
Rasturnare de situatie in cazul mortii cantaretei Madalinei Manole Profiler FBI A fost ucisa nu poate combate nimeni asta
Profilerul Mihaela Brooks este convinsă că va reuși să deschidă cazul morții Mădălinei Manole / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Brooks, unul dintre cei mai cunoscuți profileri FBI care s-a implicat în misterul morții suspecte a cântăreței Mădălina Manole, a explicat, pentru FANATIK, ce se întâmplă în cazul care, încă, nu este soluționat. Mai mult decât atât, a explicat ea, cazul ar putea fi redeschis în urma apariției unor noi dovezi despre o presupusă ucidere a artistei.

Profilerul FBI, Mihaela Brooks, este convinsă că Mădălina Manole ar fi fost ucisă

Acum aproape 13 ani, chiar de ziua ei de naștere, Mădălina Manole era găsită în casa în care locuia, în Otopeni, fără suflare. La acea vreme, ceea ce s-a spus că ar fi fost o sinucidere a stârnit o vâlvă fără precedent, moartea îndrăgitei cântărețe fiind văzută cel puțin suspectă de foarte mulți oameni.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, după tragicul eveniment care a avut loc pe 14 iulie 2010, în casa din Otopeni în care locuia alături de soțul ei de atunci, Petru Mircea, și de fiul lor de doar un an, autoritățile au decis că Mădălina Manole s-a sinucis.

Lucru care, și acum, la atât de mult timp de la cele întâmplate, este contestat de un reputat profiler FBI, Mihaela Brooks, specialista fiind convinsă că sinuciderea Mădălinei Manole ar fi fost de fapt o crimă dibace.

ADVERTISEMENT

Astfel, susține Mihaela Brooks, conform unei anchete făcute de mai mulți experți profileri FBI ar exista 25 de probe care ar arata că Mădălina Manole nu s-a sinucis. Specialiștii FBI au analizat de la mesaje, aspectul locuinței în care stătea artista, până la raportul medicilor.

Din punct de vedere medico-legal, pe gât ar fi existat câteva zgârieturi care, nu erau chimice sau provocate de la otravă, susține profilerul Mihaela Brooks, cea care a lucrat la caz încă de la început. În exclusivitate pentru FANATIK, Mihaela Brooks a dezvăluit că urmează să termine raportul de toxicologie pentru a redeschide procesul.

ADVERTISEMENT

Mihaela Brooks cere redeschiderea cazului morții Mădălinei Manole

Mihaela Brooks a dezvăluit pentru FANATIK că urmează să fie finalizat raportul toxicologic și, astfel, să demonstreze că moartea Mădălinei Manole ar fi fost o crimă. În acest fel, ne-a dezvăluit specialistul, va reuși redeschiderea cazului cântăreței.

“Sunt dovezi că a fost ucisă. Urmează să terminăm cât de curând raportul toxicologic. Nu poate combate nimeni asta, este scris și în raportul de autopsie. Am discutat cu expertul în toxicologie și așteptăm să ne dea raportul cu ștampila pentru a-l putea prezența instanței”, ne-a spus Mihaela Brooks.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, a explicat profilerul, cantitatea de otravă care ar fi fost găsită în corpul Mădălinei Manole ar fi fost suficientă pentru a ucide vreo patru elefanți. Iar teoria ei este susținută și de expertul FBI Pete Klismet, cel care susțiune, la fel ca și Mihaela Brooks că Mădălinei i-a fost introdusă cu forța o cantitate imensă de otravă.

Mihaela Brooks: ”Este imposibil ca Mădălina să fi ținut recipientul cu un singur deget”

Pe lângă suspiciunile cu privire la cantitatea de otravă, una uriașă, ajunsă în corpul Mădălinei Manole, expertul Mihaela Brooks este consternată de felul în care vedeta și-ar fi administrat singură furadanul care a ucisă. Mai exact, susține profilerul, dovezile găsite la fața locului indică că artista nu ar fi putut să ingereze, singură, respectiva otravă.

“A fost găsită o singură amprentă a Mădălinei Manole, doar cea a degetului mare. Este imposibil ca Mădălina să fi ținut recipientul cu un singur deget. În stomacul ei s-au găsit 325 de ml de otravă, dar nu s-a luat în calcul otravă ajunsă în alte părți ale organismului.

Mădălina a putut să meargă, să facă câțiva pași și apoi otravă i-a fost fatală. Cantitatea de otravă a fost atât de mare încât ar fi putut ucide patru elefanți”, a mai declarat Mihaela Brooks, în exclusivitate pentru FANATIK.

Moartea Mădălinei Manole ar fi putut fi evitată dacă se acționa corect

În altă ordine de idei, profilerul Mihaela Brooks susține că Mădălina Manole ar fi putut fi salvată dacă s-ar fi acționat la timp și dacă ar fi fost intubată corect pentru ca otrava care i-a ajuns în organism să fie eliminată în timp util.

“Asistenta medicală care a venit la fața locului și a resuscitat-o timp de 55 de minute a dat o declarație în care a spus că i-a ridicat capul Mădălinei și a constat că avea o lovitura la cap. Apoi a intubat-o și i-a oferit prim ajutor. Tu, ca soră medicală, nu ai voie să lași intubația să se ducă până în esofag.

I-am aratat pe video că tubul se oprește în epiglotă. Dupa ce a intubat-o, a urmat resuscitarea. Dacă Mădălina înghițea otravă, pe mănușile asistentei medicale ar fi trebuit să se găsească urme de otravă si nu s-a găsit. În raportul de autopsie scrie că această substanță nu iese la spălat. I s-a introdus pe gât această substanță, dar și prin alte mijloace…”, mai spune Mihaela Brooks.

”Mădălina avea pupilele dilatate”

În raportul toxicologic, s-a constatat că Mădălina avea pupilele dilatate, această fiind o reacție adversă a substanței toxice care este văzută ca motivul decesului artistei care, conform autorităților de la noi, s-ar fi sinucis.

“Asistenta medicală scrie în raport că în momentul în care a dezintubat-o pe Mădălina, a început să i se scurgă pe nas și gură o substanță mirositoare încât ei și șoferului le venea amețeală de cât de puternică era. Aceasta are o nuanță roz și un miros îngrozitor.

Pe tricoul asistentei nu există nicio urmă. Pupilele ți se dilată dacă ai ingerat aceasta substanță. S-au făcut studii pe animale și așa reacționau toate. Mădălina avea pupilele dilatate”, a mai explicat Mihaela Brooks pentru FANATIK.

Mădălina Manole a murit chiar în ziua în care împlinea 43 de ani

Mădălina Manole, pe numele ei real Anca Magdalena Mircea, a murit chiar în dimineața zilei în care ar fi trebuit să sărbătorească împlinirea a 43 de ani de viață. Căsătorită la acea vreme cu Petru Mircea, Mădălina avea un băiețel de doar un an.

Înainte ca Mădălina Manole să își găsească sfârșitul, în casa vedetei se făceau planuri despre viitorul ei în muzică, artista pregătindu-se, la acea vreme, să lanseze un nou album musical. Cel care a găsit trupul neînsuflețit al artistei care a impresionat lumea muzicală a României cu melodiile sale, a fost chiar soțul cântăreței Mădălina Manole, Petru Mircea.

ADVERTISEMENT