Life

Răsturnare de situație în cazul morții Mădălinei Manole. Un expert FBI susține că artista ar fi fost ucisă

Răsturnare de situație în cazul morții Mădălinei Manole. Un expert FBI susține că artista ar fi fost ucisă și că nu ar vorba, de fapt, despre o sinucidere.
15.07.2022 | 11:50
Rasturnare de situatie in cazul mortii Madalinei Manole Un expert FBI sustine ca artista ar fi fost ucisa
Răsturnare de situație în cazul morții Mădălinei Manole. Concluziile unui expert FBI. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un expert FBI susține că Mădălina Manole nu s-a sinucis și că a fost ucisă, existând mai multe probe care dovedesc acest lucru. Au trecut 12 ani de la moartea regretatei artiste, despre care se știe că și-a pus capăt zilelor chiar de ziua ei de naștere.

Răsturnare de situație în cazul morții Mădălinei Manole

Mihaela Brooks, un expert FBI, a ajuns la o concluzie în cazul Mădălinei Manole, care a decedat pe 14 iulie 2010, în urma intoxicării cu o substanță toxică, Furadan. Cântăreața a fost găsită fără suflare de către soțul ei, Petru Mircea, în locuința lor din Otopeni.

ADVERTISEMENT

Expertul profiler pentru FBI a explicat că regretata artistă ar fi fost omorâtă. Nu ar fi vorba despre o sinucidere.

Mai mult, Mihaela Brooks susține că mai mulți experți internaționali în medicină legală și toxicologie îi susțin concluzia.

ADVERTISEMENT

Profilerul susține că ar exista 23 de probe care dovedesc faptul că ar fi fost vorba despre omucidere în cazul Mădălinei Manole.

Una dintre dovezi este dată de faptul că ar fi existat zgârieturi pe esofagul artistei. Acestea nu ar fi avut cum să fie provocate doar de la inhalarea substanței toxice. Nici medicii de la ambulanță, care au încercat să o resusciteze, nu ar fi putut produce aceste zgârieturi.

ADVERTISEMENT

“A fost omor. (…) Din punct de vedere medico-legal, pe esofagul ei existau zgârieturi. Nu erau chimice, de la otravă. Deci, nu ai cum să comiţi un asfel de act şi să te zgârii pe esofag, doar dacă cineva ţi-a băgat ceva pe gât.

Şi nu sunt cei de la salvare care au încercat să o resusciteze. Intubarea pe care cei de la salvare au făcut-o, şi scrie chiar şi în fişa medicală, este o intubare care merge până la epiglotă, deci nu avea cum să ajungă până la esofag.”, a explicat Mihaela Brooks la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cantitatea de substanță toxică pe care a inhalat-o Mădălina Manole a fost destul de mare, spune profilerul FBI. Cu toate acestea, chiar dacă această cantitate ai fi putut “ucide elefanți”, organismul ar fi trebuit să aibă niște reacții la ea. În cazul cântăreței, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

“Sunt niște amprente care au fost plantate”

În continuare, Mihaela Brooks susține că există niște amprente care dovedesc faptul că nu ar fi putut ține un recipient. O singură amprentă ar aparține Mădălinei Manole, însă nu cea de pe recipient. Cântăreața nu l-ar fi putut ține cu un singur deget.

“Din punct de vedere criminalistic, sunt niște amprente care au fost plantate. De fapt, este o singură amprentă la fața locului care aparține Mădălinei.

La degetul mare, la cum a ținut să spun recipientul, dar nu există nicio urmă de amprentă, deci ea nu avea cum să ţină un recipient cu un singur deget. Nu mai spun de urma de pe pahar.”, a mai spus aceasta.

Mihaela Brooks a menționat și SMS-us de adio lăsat de artistă pe telefonul ei, la ora 2:32 dimineața. Medicii care au venit la ea acasă au menționat că era în ligiditate totală, inclusiv membrele inferioare, lucru care nu ar fi fost posibil în doar patru ore.

“Ligiditatea aceasta generală intervine între 6-8 ore, deci ea nu avea cum în 4 ore jumătate, să aibă o ligiditate generală.”, a adăugat expertul FBI.

Mihaela Brooks a mai spus că a prezentat cazul Mădălinei Manole în India, alături de cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. 500 de experți în domeniu au fost prezenți la fața locului.

SMS-ul de adio al Mădălinei Manole le dă de gândit experților

În SMS-ul de adio, Mădălina Manole a spus că “nu se mai suporta fizic”, lucru care i-a dat de gândit expertului FBI. În casa artistei erau foarte multe poze cu ea. Cineva care nu s-ar suporta fizic nu ar vrea să vadă atâtea imagini cu propria persoană.

“În SMS scrie: nu mai mă suport fizic. La locul faptei, dacă urmăriți întreaga casă, peste tot erau fotografiile ei.

Fotografii în dormitor, pe hol, tablouri mari, nu doar fotografii mici. Cineva care nu se suportă fizic din niciun punct de vedere, nu se vede peste tot în casă.”, a mai explicat Mihaela Brooks.

Mădălina Manole a fost una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică ușoară și pop din România. A atins apogeul carierei în anii ’90, iar succesul a continuat și mai târziu. S-a sinucis pe 14 iulie 2010, în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani.

A lăsat în urmă o carieră muzicală de succes, dar și un fiu, Petru Mircea Jr., care acum are 13 ani.

ADVERTISEMENT
Tags: