News

Răsturnare de situație în cazul tinerei avocate care a murit după ce a căzut de la etajul șase. Iubitul fetei, reținut de polițiști după un an

Avocata Monica Cioată, în vârstă de 26 de ani, a murit în urmă cu un an după ce a căzut de la etajul șase al unui bloc din cartierul Târgu Cucu din Iași.
15.07.2022 | 19:33
Rasturnare de situatie in cazul tinerei avocate care a murit dupa ce a cazut de la etajul sase Iubitul fetei retinut de politisti dupa un an
Monica Cioată ar fi căzut de la etajul 6. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

După 12 luni, procurorii au decis să-l rețină pentru 24 de ore pe avocatul Sebastian Felecanu, cel care era șeful și iubitul femeii.

Iubitul Monicăi Cioată, reținut de polițiști

Conform Libertatea, procurorii nu au specificat motivele care au dus la această schimbare în cursul anchetei, însă sursa citată susține că au fost descoperite probe noi, care pot schimba soarta anchetei.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au avut suspiciuni încă din noaptea incidentului, astfel că după 13 luni nu există un verdict concret al anchetei, care să stabilească dacă a fost vorba de un accident sau o sinucidere.

Potrivit anchetei, în noaptea zilei de vineri, 15 iulie 2022, Sebastain Felecanu a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat Curții de Apel Iași. Procurorii au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

”La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, au precizat procurorii.

Trecătorii au descoperit trupul femeii în noaptea dintre 18 și 19 iunie 2021, în fața blocului turn în care locuia alături de iubit. Monica Cioată a murit pe loc, căderea de la etajul 6 fiind violentă și i-a cauzat moartea instantaneu.

ADVERTISEMENT

Avocata a fost găsită în lenjeria intimă pe trotuar, cu șosete în picioare. Familia a declarat că fata se întorsese de la apartament de la o petrecere.

În lunile ce au urmat au fost audiați prietenii, familia și martorii, inclusiv suspectul principal, iubitul femeii. Între timp, bărbatul este acuzat de omor calificat, fiind bănuit că a cauzat căderea de la etaj a femeii.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, femeia urma să devină mamă și se certase de mai multe ori cu iubitul său înainte să cadă de la etaj. Cei doi ar fi fost împreună la petrecere și ar fi consumat alcool, potrivit martorilor.

ADVERTISEMENT
Tags: