News

Răsturnare de situație în cazul tinerilor români din Danemarca arestați și acuzați că și-au agresat bebelușul. Au fost declarați nevinovați

Cei doi tineri care și-ar fi agresat copilul în Danemarca în urmă cu un an ar fi scăpat din arest, după ce au fost găsiți nevinovați.
27.01.2023 | 20:21
Rasturnare de situatie in cazul tinerilor romani din Danemarca arestati si acuzati ca siau agresat bebelusul Au fost declarati nevinovati
Familia Rotundu, declarată nevinovată. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Statul a decis după un an de deliberări că cei doi tineri sunt nevinovați. Ionuț și Sorana Rotundu au fost arestați în 2022 în Danemarca, fiind acuzați că și-au agresat fizic bebelușul.

Tinerii din Danemarca care și-ar fi agresat bebelușul, nevinovați

În ultimele zile cei doi au primit inclusiv o scrisoare oficială din partea statului danez prin care li se confirmă că sunt nevinovați.

ADVERTISEMENT

Anunțul nevinovăției lor a fost anunțat public pe pagina de Facebook a ”Voluntari în Europa”, conform Ziare.com.

Drama familiei Rotundu a început în februarie 2022 când au ajuns în spital cu bebelușul lor. Medicii au constatat atunci că micuțul avea hemoragie intracraniană, astfel că părinții săi au fost arestați preventiv, fiind acuzați că i-au provocat copilului ”sindromul bebelușului scuturat”.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au desemnat în acel moment o persoană responsabilă pentru a avea grijă de micuț, în condițiile în care părinții au ajuns după gratii și nu au mai avute dreptul să-și vadă copilul mult timp.

În cele din urmă copilul a fost transportat în țară de o rudă și plasat în grija bunicilor materni din România.

ADVERTISEMENT

”Bebelușul, care timp de 6 luni a fost în grija statului danez, a ajuns miercuri seară, 13 iulie, în România. Pe durata zborului din Danemarca în România, a fost însoțit de bunicii materni, în grija cărora va rămâne, urmând să fie monitorizat de către autoritățile române competente”, informa MAE.

În acest caz s-a implicat inclusiv ministrul Gabriela Firea, care a mărturisit că statul român a făcut presiuni pe cel danez pentru a recupera bebelușul.

ADVERTISEMENT

”Am primit vești extraordinare. După eforturile considerabile făcute de autoritățile române, Danemarca a acceptat repatrierea băiețelului M.R. și acesta a ajuns astăzi la familia bunicilor materni!”, scria Firea pe Facebook.

În cele din urmă cei doi părinți au fost găsiți nevinovați, potrivit ultimelor informații, fără a fi specificat ce i-a provocat atunci micuțului acea hemoragie.

”Vă mai aduceți aminte de bătălia în care ne angajăm acum un an? în Danemarca, Mathias era luat de la părinți iar Sorana și Ionuț erau acuzați de vătămare foarte gravă a bebelușului? Ei bine, acum, oficial au fost declarați nevinovați !

Mulțumiri și recunoștință celor care ne-au ajutat și susținut în bătălie: avocați, persoane publice, presa scrisa și TV. Sorana și Ionut au primit zilele acestea și scrisoarea oficială din partea statului danez conform faptului că sunt NEVINOVAȚI de toate acuzatiile care li s-au adus”, a fost scris pe pagina de Facebook a ”Voluntari în Europa”.

ADVERTISEMENT