Life

Răsturnare de situație în scandalul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec. E informația momentului

Întorsură neașteptată în disputa dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec. Ce se întâmplă cu procesul celor două artiste.
30.09.2023 | 19:51
Rasturnare de situatie in scandalul dintre Niculina Stoican si Olguta Berbec E informatia momentului
Întorsură neașteptată în disputa dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec. Ce se întâmplă cu procesul celor două artiste. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Răsturnare de situație în scandalul dintre Niculina Stoican (52 de ani) și Olguța Berbec (39 de ani). E informația momentului. Nașa cântăreței Vlăduța Lupău și a lui Adrian Rus este foc și pară pe decizia luată de magistrați în cazul de plagiat.

Întorsură neașteptată în disputa dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec. Ce se întâmplă cu procesul celor două artiste

Întorsură neașteptată în disputa dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec. Ce se întâmplă cu procesul celor două artiste care a fost câștigat de cântăreața de muzică populară de 52 de ani. Cea din urmă e nevoită să achite cheltuieli de judecată.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au decis că nașa Vlăduței Lupău și a lui Adrian Rus este bună de plată. Vedeta trebuie să plătească peste 2.500 de euro, dintre care 1.200 de euro sunt numai pentru expertiza melodiei pentru care se luptă.

Managerul Ansamblului Folcloric Maria Tănase s-a prezentat în fața magistraților cu o expertiză etnomuzicologică care atestă că piesa aparține folclorului, însă Olguța Berbec susține că face parte din repertoriul său.

ADVERTISEMENT

Din păcate, războiul dintre cele două interprete de muzică populară este departe de a se încheia. Cântăreața în vârstă de 39 de ani este dispusă să meargă mai departe și chiar va face apel în procesul împotriva Niculinei Stoican, deschis în toamna lui 2021.

„Merg mai departe cu procesul. Voi contesta decizia. Fac apel, acesta este următorul pas. E prea devreme să declarăm un câștigător. Toată lumea cunoaște adevărul”, a spus Olguța Berbec, conform viva.ro.

ADVERTISEMENT

Niculina Stoican, prima reacție după ce a câștigat procesul

Niculina Stoican a reacționat prompt după ce a câștigat procesul cu Olguța Berbec în ceea ce privește melodia furată. Piesa are mai multe variante înregistrate, una fiind din 2013 și alta din 2019 care aparține colegei sale de breaslă.

De asemenea, mai există încă una din 2021 care este interpretată de directorul Ansamblului Maria Tănase. Expertiza a fost făcută la Institutul de Folclor Brăiloiu, concluzia trasă de instanța de judecată fiind că este o piesă din folclor.

ADVERTISEMENT

„Ce mă bucură foarte tare este faptul că nu speța mea contează, ci faptul că se reglementează niște lucruri care trebuie să fie foarte clare pentru generațiile care vin. Noi trebuie să ne păstrăm în niște definiții, criterii, reguli.

Trebuie să le respectăm ca să putem să lăsăm acest fenomen al folclorului să rămână viu. Să se transmită de la o generație la alta, cu sursă de inspirație, cu caracter colectiv… sunt lucruri pe care nu le-am inventat eu.

Sunt definiții ale folclorului date de Brăiloiu. Ar trebui să nu mai avem ușurința asta de a face declarații care ne pun într-o lumină proastă. Dacă ne punem în situații jenante, trebuie să suportăm și consecințele”, a declarat Niculina Stoican pentru starpopular.ro.

ADVERTISEMENT