ADVERTISEMENT
News

Răsturnare de situație la alegerile Trump – Biden. A vorbit pentru prima oară despre înfrângere

Autor: Georgiana Dicu | 14.11.2020 | 09:39
Răsturnare de situație la alegerile Trump - Biden. A vorbit pentru prima oară despre înfrângere
Donald Trump a vorbit pentru prima oară despre pierderea alegerilor Sursa foto: hepta.ro

Donald Trump sugerează pentru prima dată că ar fi pierdut alegerile, declarând „cine știe ce administrație va fi” în 2021 în primul discurs de la anunțarea lui Joe Biden drept câștigător al prezidențialelor americane de către principalele mijloace media.

ADVERTISEMENT

Până acum Trump a refuzat categoric să-și admită înfrângerea, insistând că el este adevăratul învingător și a lansat acțiuni în justiție care ar trebui să-i demonstreze acuzațiile de fraudare a alegerilor.

Totuși, președintele în exercițiu nu a recunoscut în mod explicit că nu a câștigat cel de-al doilea mandat la Casa Albă și nici nu a acceptat să răspundă la întrebările jurnaliștilor prezenți.

Donald Trump s-a adresat națiunii americane pe tema pandemiei de COVID-19

Declarația de presă, susținută vineri după-amiază în Rose Garden, avea ca subiect pandemia cauzată de noul coronavirus, iar în timpul acesteia, președintele american a evitat discuțiile despre alegeri. Totuși, unul dintre comentariile sale a lăsat să se înțeleagă că Trump conștientizează faptul că a pierdut alegerile.

ADVERTISEMENT

„În mod ideal, nu vom intra în lockdown. Nu voi intra, această administrație nu va intra în lockdown”, a spus Trump, citat de The Telegraph„Să sperăm că, oricum, orice se va întâmpla în viitor, cine știe ce administrație va fi. Presupun că timpul va spune. Dar vă pot spune că această administrație nu va intra în lockdown.”

Potrivit sursei citate, acest comentariu al președintelui este în concordanță cu dezvăluirile făcute de Geraldo Rivera, realizator de emisiuni, apropiat al lui Trump, care a relatat că șeful statului american i-a spus că este un „realist” care va face „ceea ce trebuie” atunci când va veni momentul – o indicație, probabil, că Trump nu va încerca să se agațe de putere odată ce statele certifică rezultatul alegerilor.

Donald Trump a refuzat să accepte pierderea alegerilor sâmbăta trecută, când mass-media care a făcut proiecții plecând de la numărarea voturilor, l-a declarat câștigător pe Biden.

ADVERTISEMENT

În cadrul declarației de presă Trump a vorbit despre planurile de lansare a unui vaccin COVID-19 și nu a atins în mod explicit rezultatul alegerilor.

Președintele a spus că un vaccin ar putea fi public accesibil publicului larg încă din aprilie și chiar mai devreme pentru populațiile vulnerabile.

ADVERTISEMENT

Refuzul lui Trump de a decide un lockdown vine în ciuda faptului că numărul de cazuri noi de COVID-19 din America a depășit joi, pentru prima dată, 150.000 în 24 de ore.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!