Fotbal intern

Răsturnare de situație la Dinamo: cine are acum drept de semnătură. Ce se se întâmplă cu banii fanilor. Exclusiv

22.12.2020 | 00:16
Rasturnare de situatie la Dinamo cine are acum drept de semnatura Ce se se intampla cu banii fanilor Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ședința de luni a Adunării Generale a Acționarilor clubului Dinamo a adus cu sine o răsturnare a situației existente până acum. S-a schimbat din nou persoana care are drept de semnătură, iar veștile proaste pentru fani nu se opresc aici: nu vor putea controla banii cu care au împrumutat clubul săptămâna trecută.

Ziua de 21 decembrie a oferit surpriza finalului de an la Dinamo. Pablo Cortacero a avut curajul să se întoarcă în România și a reușit din calitatea de acționar majoritar să preia conducerea clubului înapoi, la aproape o lună de la momentul în care fanii din Program DDB încercaseră să evite intrarea clubului în faliment și-l numiseră președinte al CA pe Constantin Eftimescu.

ADVERTISEMENT

În Adunarea Generală a Acționarilor s-au întâmplat multe lucruri de care FANATIK.RO v-a informat în exclusivitate. Pablo Cortacero a preluat total controlul clubului după ce a reușit să introducă în Consiliul de Administrație încă trei spanioli, printre care și Rufo Collado, iar pe Cornel Țălnar l-a îndepărtat din CA. Astfel, acum sunt 4 voturi ale spaniolilor contra celor trei ale românilor Cornel Dinu, Cristi Hîldan și Constantin Eftimescu.

Răsturnare de situație la Dinamo după ședința AGA de luni: Alex Couto are din nou drept de semnătură

Ceea ce nu se știe este că Alex Couto are din nou drept de semnătură în club, alături de Dorin Șerdean și Pablo Cortacero. Totodată, s-a mai  stabilit că ședințele AGA și CA pot avea loc și ONLINE pentru ca spaniolul să nu fie nevoit să călătorească la București în contextul pandemiei COVID-19, dar și a războiului cu suporterii.

ADVERTISEMENT

Totuși, Constantin Eftimescu este în continuare foarte important în club. El este singurul care are drept de semnătură în relația cu banca! Spaniolii au asigurat pe toată lumea că marți vor intra în conturi primii bani de la Fundația din Anglia care va face de fapt mărirea de capital! Este vorba despre Logaro Capital Ltd., cu sediul la Londra și cu trei spanioli acționari cu câte o liră sterlină, în baza unui contract secret încheiat cu o companie imobiliară a lui Pablo Cortacero!

Societatea a fost înființată în 2019 și are sediul la o locație din Londra unde funcționează birouri pentru meeting-uri și spații de co-working, adresă alternativă folosită de multe companii trișoare, închise în ultimii ani de fiscul britanic pentru implicare în escrocherii financiare.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero stă până miercuri în România și următoarea Adunare Generală ale Acționarilor este programată pentru 11 ianuarie. Până atunci, însă, este imperativ să intre banii pentru a se plăti salariile fotbaliștilor. În caz contrar, mulți dintre ei nici nu se vor mai prezenta la reunirea programată pe 3 ianuarie.

Sunt obligați să-și mute birourile de la Rin

De asemenea, dinamoviștii mai trebuie să facă o mutare importantă. Să se mute de la sediul de la Rin după Sărbători. Oricum, conducerea lui Dinamo și angajații clubului pleacau în vacanță, dar de la 1 ianuarie trebuie să-și mute birourile într-o altă locație, pentru că Ionuț Negoiță i-a anunțat că nu-i mai primește în hotelul său.

ADVERTISEMENT

Patronul de la Rin anunțase în exclusivitate pentru FANATIK pe 13 noiembrie că încă îi mai ține pe spanioli ca să ajute Dinamo, dar după bătaia pe care Alexandru Anghel a încasat-o de la bodyguarzii lui Cortacero nu vrea să mai riște încă o dată să-i fie dat foc hotelului după evenimentele din iunie 2019.

Suporterii nu mai pot controla banii cu care au împrumutat clubul

Veștile proaste continuă pentru suporterii din Programul DDB. Ei au împrumutat clubul zilele trecute cu un milion de lei, pentru a se plăti către jucători și angajați o parte din salariile restante. Dar acum, după stabilirea noii componențe a Consiliului de Administrație, fanii nu vor mai putea decide ce se va întâmpla cu banii aceștia, ci culmea, tot spaniolii!

Pe de altă parte, conform contractului, acești bani se vor întoarce către DDB direct din banii din drepturile TV, fiind doar împrumutați.

ADVERTISEMENT