Sport

Răsturnare de situație. Lionel Messi ar fi câștigătorul Balonului de Aur în 2021

Deși s-a vehiculat că Robert Lewandowski va primi Balonul de Aur în acest an, se pare că cel care va obține trofeul va fi Lionel Messi.
29.10.2021 | 12:50
Rasturnare de situatie Lionel Messi ar fi castigatorul Balonului de Aur in 2021
ADVERTISEMENT

Zilele trecute, o fotografie în care apărea un clasament al trofeului pentru acest an și care îl dădea câștigător pe atacantul polonez de la Bayern Munchen a făcut înconjurul lumii pe rețelele de socializare.

La doar două zile distanță, o poză asemănătoare îl indică pe starul argentinian de la PSG ca fiind marele învingător.

ADVERTISEMENT

Balonul de Aur 2021 va ajunge la Lionel Messi

Conform unui cont de Twitter al fanilor lui Lionel Messi, care citează surse apropiate de revista France Football, acesta ar urma să primească Balonul de Aur în 2021, al șaptelea său astfel de trofeu.

În fotografia apărută pe rețelele de socializare se vede un clasament întocmit de organizatori, în care argentinianul îi devansează pe Robert Lewandowski și Karim Benzema (Real Madrid), doi dintre marii favoriți din acest an.

ADVERTISEMENT

În această ierarhie, Top 10 este completat în ordine de Jorginho (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mohamed Salah (Liverpool), Kylian Mbappe (PSG), N’Golo Kante (Chelsea), Erling Haaland (Borussia Dortmund) și Gianluigi Donnarumma (PSG).

Copa America, argumentul lui Messi

Dacă informația se va adeveri, Leo Messi va pune în vitrină al șaptelea Balon de Aur și se va detașa în fruntea clasamentului all-time față de marele său rival Cristiano Ronaldo, care rămâne cu cinci trofee.

ADVERTISEMENT

Superstarul sud-american ajuns la începutul acestui sezon de la FC Barcelona la PSG nu se poate lăuda cu performanțe notabile la echipele de club, însă în vară și-a trecut în palmares primul titlu major cu reprezentativa Argentinei, Copa America.

În vârstă de 34 de ani, Messi a spus că are șanse mici să primească trofeul și, în opinia sa, favoriți sunt colegii săi de la PSG, Neymar și Kylian Mbappe, dar și atacanții lui Bayern Munchen și Real Madrid, Robert Lewandowski, respectiv Karim Benzema.

ADVERTISEMENT

Când se va decerna trofeul

Messi este ultimul câștigător de Balon de Aur, în 2019. Anul trecut trofeul nu s-a acordat din cauza pandemiei de coronavirus, iar cel mai păgubit a fost Robert Lewandowski care a avut un 2020 fantastic câștigând nu mai puțin de șase trofee cu Bayern Munchen.

Festivitatea de decernare a Balonului de Aur 2021 va avea loc pe 29 noiembrie, la Theatre du Chatelet din Paris, unde a avut loc şi ediţia din 2019. Evenimentul va fi transmis în direct de canalul TV al publicaţiei L’Equipe. 180 de jurnaliști internaționali au participat la propunerile pentru fotbaliștii care pot câștiga trofeul, iar lista celor 30 de nominalizați a fost făcută publică pe 8 octombrie.

Procedura de desemnare a câștigătorului este simplă: toți selecționerii și căpitanii echipelor naționale din întreaga lume și-au exprimat opțiunile, au trimis voturile lor la redacția France Football, iar acolo s-a făcut numărătoarea.

ADVERTISEMENT