Sport

Răsturnare de situație! Stadionul „Arcul de Triumf” poate fi folosit: „Îl avem până la sfârșitul anului”

Stadionul „Arcul de Triumf” va putea fi folosit provizoriu, până la sfârșitul anului. FCSB, Rapid, dar și Federația Română de Rugby și-au manifestat deja interesul pentru închirierea lui.
30.09.2021 | 16:54
Rasturnare de situatie Stadionul Arcul de Triumf poate fi folosit Il avem pana la sfarsitul anului
Stadionul „Arcul de Triumf” va putea fi folosit până la sfârșitul anului. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În așteptarea avizelor necesare pentru trecerea sa în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, stadionul „Arcul de Triumf” poate fi folosit până la sfârșitul anului. Potrivit șefului secției de rugby a clubului Dinamo, Ștefan Demici, urmează ca „Stejarii” – așa cum este poreclită echipa națională a României – să dispute acolo toate cele trei partide programate în noiembrie.

De altfel, arena a găzduit și amicalul de gală cu Argentina din această vară, iar de atunci nu a mai fost închiriată nimănui, în ciuda faptului că FCSB și Rapid, care își dispută meciurile de „acasă” pe Arena Națională, au făcut demersurile necesare.

ADVERTISEMENT

Nici măcar Federația Română de Fotbal nu a avut mai mult noroc pentru duelurile naționalei U21 cu Anglia (anulat până la urmă pe fondul unor cazuri de Covid-19 depistate în lotul britanicilor) și Georgia (mutat pe stadionul din Voluntari).

Stadionul „Arcul de Triumf” va putea fi folosit provizoriu, până la sfârșitul anului

S-au predat cheile și toate vestiarele, totul, până la sfârșitul anului, provizoriu. Altfel cădea tencuiala pe acolo. Intra în degradare. Îl avem până în decembrie, la sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT

O să se organizeze trei meciuri pe el, în luna noiembrie, toate trei. Să sperăm că într-un final va reveni rugby-ului. Sunt optimist. Stadionul arată bine, este ca o bijuterie”, a declarat Ștefan Demici pentru As.ro.

Vești bune pentru dinamoviști: „O să avem și noi stadion”

Realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, „Arcul de Triumf” este doar al doilea dintre cele patru stadioane pe care România s-a angajat să le modernizeze, după Ghencea. Dacă noua „casă” a Rapidului va putea să găzduiască anul viitor primul meci oficial, Dinamo încă așteaptă demararea lucrărilor.

ADVERTISEMENT

Din ce știu eu, clubul a câștigat toate procesele cu societatea domnului Badea și că urmează să se construiască stadionul cât mai repede posibil.

În momentul ăsta se lucrează la documentație. A trebuit să se schimbe, din nou, proiectul. Inițial, discuțiile au fost să se construiască pe locul velodromului, după trebuia să fie cu intrarea către lacul Tei.

ADVERTISEMENT

Acum trebuie să se schimbe iar. S-au constituit niște asociații ale locatarilor de pe acolo, că deranjează și s-a renunțat. Cert este că o să ne facă și nouă stadion, deși printre ultimii, o să avem și noi stadion.

M-am săturat de câte machete am văzut cu stadionul. Sunt vreo cinci prin Dinamo, acum. Mă gândesc la oamenii care fac machetele: iar trebuie să facem machete. E bine că se va face”, a explicat șeful secției de rugby a clubului din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT