News

Răsturnare spectaculoasă de situație în cazul Oprea – Gigină. Fostul general venea de la SRI în seara fatidică

11.07.2020 | 14:22
Rasturnare spectaculoasa de situatie in cazul Oprea  Gigina Fostul general venea de la SRI in seara fatidica
Gabriel Oprea a fost audiat in dosarul Laurei Codruta Kovesi
ADVERTISEMENT

Generalul Gabriel Oprea s-ar fi întors de la SRI în noaptea fatidică în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața, intrând într-o groapă cu motocicleta.

Cel puțin asta susține o asociație condusă de Oprea, la 5 ani după accidentul care a revoltat opinia publică din România.

ADVERTISEMENT

Uniunea Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazul, înființată de generalul Gabriel Oprea, a reacționat după ce au aflat că Oprea va fi judecat pentru ucidere din culpă în cazul morții lui Bogdan Gigină.

Gabriel Oprea este apărat de Uniunea Militarilor, pentru că ar fi venit de la SRI în noaptea morții lui Gigină

Judecătorii au respins contestațiile generalului privind legalitatea rechizitoriului DNA, astfel că va fi judecat pentru uciderea din culpă a polițiștului Bogdan Gigină.

ADVERTISEMENT

Asociația condusă de Oprea a introdus, neașteptat, SRI în discuție, fără să ofere clar numele instituției. Potrivit Libertatea, apărătorii lui Oprea fac referire la „o unitate militară din Băneasa unde ar fi avut loc o activitate privind siguranța națională”.

În condițiile în care unul dintre sediile SRI este poziționat tocmai în Băneasa, la ieșirea din București, sugestia este destul de clară. Mai mult, este menționat faptul că mașina lui Oprea circula cu viteza legală:

ADVERTISEMENT

„Potrivit rechizitoriului DNA, vicepremierul pentru securitate națională și ministrul de interne la acel moment, se întorcea, în seara zilei de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.30, de la o activitate pe linia securității naționale, care avusese loc la o unitate militară din Băneasa.

Viteza de deplasare a automobilului în care se afla ministrul de interne, era sub 60 km/h, deci mai mică decât viteza maximă admisă legal. Din rechizitoriu reiese, de asemenea, că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil, așa cum reiese și faptul că groapa respectivă nu era semnalizată potrivit prevederilor legale”.

ADVERTISEMENT

Accidentul în urma căruia polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața a avut loc în urmă cu cinci ani, în momentul în care îl însoțea pe ministrul Gabriel Oprea. Din punct de vedere legal, lui Oprea i s-a reproșat că nu avea dreptul de a beneficia de coloană oficială însoțită de polițiști.

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, a explicat DNA, conform Libertatea.

Gabriel Oprea nu a vorbit niciodată deschis despre locul de unde venea în acea zi, însă informațiile au fost făcute publice după mai mulți ani de la producerea nefericitului eveniment.

ADVERTISEMENT