Fotbal intern

Raț, dialog neortodox cu Mutu după ce Briliantul a ratat penalty-ul cu Italia

03.08.2018 | 14:26
Rat dialog neortodox cu Mutu dupa ce Briliantul a ratat penaltyul cu Italia

Raț, dialog neortodox cu Mutu după ce Briliantul a ratat penalty-ul cu Italia. N-au fost cele mai frumoase cuvinte cele care s-au spus imediat după ce atacantul a irosit lovitura de la 11 metri. Astfel după ce s-a retras din fotbal, Raț a rememorat câteva clipe de poveste pe care le-a trăit pe terenul de joc. Printre altele, fostul jucător al Rapidului și-a adus aminte și de primul turneu final la care a participat, EURO 2008.

Din păcate, la acea competiție, tricolorii nu au reușit să treacă de grupe, deși au avut în față un moment decisiv. Se întâmpla chiar în partida cu Italia când Adrian Mutu a ratat un penalty la scorul de 1-1 afișat de tabela de marcaj.

Raț, dialog neortodox cu Mutu după ce Briliantul a ratat penalty-ul cu Italia

Astfel, Răzvan Raț a precizat ce s-a întâmplat după meci, dar mai ales ce dialog a avut cu Adrian Mutu.

L-am înjurat și în gând, și în față! Toți am făcut asta! Dar se întâmplă, au trecut prin asta jucători imenși. Ați văzut și la ultimul Mondial ce i s-a întâmplat lui Messi! Vorba vine! Credeți că el nu și-ar fi dorit să marcheze? Sigur, după meci i-am reproșat: “Băi, puteai și tu să dai gol!”. Probabil că mi-a scăpat și vreo înjurătură. Dar n-am fi rezolvat nimic dacă ne certam. Era prea târziu“, a declarat Răzvan Raț pentru Gazeta Sporturilor.

Raț, dialog neortodox cu Mutu după ce Briliantul a ratat penalty-ul cu Italia.

Mai mult de atât, Răzvan Raț a dat și din casă, mai exact din vestiarul tricolorilor. Fostul fundaș a mărturisit că jucătorii mai aveau și escapade nocturne, dar a precizat că el nu a făcut parte din grupul petrecăreților. Alta a fost însă dezamăgirea lui Raț în privința echipei naționale – nu a înțeles nici acum de ce la EURO 2016 Anghel Iordănescu a decis să îi retragă banderola.

A fost o decizie incorectă, pe criterii necunoscute. Dar asta nu înseamnă că traversez strada când îl văd. Îi păstrez același respect, fiindcă e selecționerul care mi-a oferit debutul și m-a propulsat la națională. Dar strict legat de acel episod, da, m-am simțit nedreptățit“, a mai precizat Răzvan Raț

Raț, dialog neortodox cu Mutu după ce Briliantul a ratat penalty-ul cu Italia.

Cu toate acestea nu Anghel Iordănescu a fost antrenorul mitraliat pur și simplu de Răzvan Raț. Germanul Daum este selecționerul pus la zid de fostul fundaș

Un dezastru total: rezultate, calificare pierdută foarte devreme, timp pierdut, bani irosiți. Ăsta e adevărul! Și spun asta nu pentru că nu m-a convocat pe mine. Faptele o arată“, a arătat cu degetul Raț către fostul selecționer, Daum

De remarcat că în întreaga sa carieră, Răzvan Raț a adunat nu mai puțin de 20 de trofee. 17 dintre ele au fost cucerite cu echipe din străinătate. Astfel, Raț a luat de șapte ori campionatul în Ucraina, de cinci ori Cupa în aceeași țară și de patru ori supercupă. Toate pălesc însă în fața Cupei UEFA cucerită alături de Șahtior. De două ori a mai câștigat Raț titlul și cu Rapid alături de care a luat și o cupă a României.

2 goluri a marcat Răzvan Raț pentru naționala României

Tags: